Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Kina eksperimenterer med 3D-printing for sin månebase

Kina skal plassere en robot på månen som skal prøve å produsere byggematerialer på stedet ved hjelp av 3D-printerteknologi.

Skrevet av / 29.04.23 - 16:50
Kina eksperimenterer med 3D-printing for sin månebase

Kina har et ambisiøst romprogram og sikter på å lande astronauter på månen i 2030. De gjorde sin første ubemannede månelanding i 2013, og i 2020 brakte Chang’e 5 tilbake mineral- og jordprøver fra måneoverflaten. Planen er å bruke eksisterende materialer til å konstruere bygninger.

If we wish to stay on the moon for a long time, we need to set up stations by using the moon’s own materials, sa Wu Weiren vid China National Space Administration till mediet China Daily.

I de kommende oppdragene vil Chang’e 6, 7 og 8 fortsette utforskningen av månen, og den siste vil søke etter gjenbrukbare materialer på månen. De vil også teste om det er mulig å bruke 3D-printere der.

Chang’e 8 vil ha med seg en robot som vil prøve å lage “teglstein” av eksisterende materialer på månen. Dette ifølge en ekspert fra Chinese Academy of Engineering.

Illustration: Leo Delauncey / Mailonline

Kappløpet om å returnere til månen er virkelig i gang. NASA kunngjorde nylig navnene på astronautene som for første gang på et tiår skal runde månen. Artemis II-oppdraget er planlagt sent i 2024.

(Hovedbildet er fra European Space Agency)

Disse astronautene flyr Artemis II

NASA har kunngjort teamet for Artemis II, den første bemannede reisen til månen på femti år.

Les videre
Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Vil du lese hele artikkelen? Bli abonnent. Allerede abonnent? Logg inn

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B abonnement finner du her.

Ingen Google-chatbot i Europa

Bing AI-chat er ute

Google sikrer kontoen din

Oppblåsbart tastatur på skjermen

AI-assistent i lomma

Kinesisk 3D-printet månebase?

Scroll to Top