Nyhet

John McAfee er funnet død i spansk fengsel

Den kontroversielle rikmannen satt i fengsel i Spania, mens han ventet på utlevering til USA for skattesvik.

Skrevet av / 24.06.21 - 16:45
John McAfee er funnet død i spansk fengsel

John McAfee, grunnleggeren av det populære antivirusprogrammet McAfee Antivirus, ble i går kveld funnet død i en fengselscelle i Barcelona. Det skriver den spanske avisen El Pais.

Den kontroversielle tech-rikmannen var på vei til Tyrkia, da han ble arrestert i Barcelonas El Prat lufthavn d. 3. oktober 2020 etter begjæring fra de amerikanske myndighetene, som etterforsker John McAfee for stort skattesvik

McAfee mistenkes bl.a. for å ha unngått å betale millioner av dollar i skatt av inntekter som han angivelig skal ha fått fra handel med kryptovalutaer.

En dommer i Spania hadde allerede tatt en avgjørelse om McAfees utlevering, som rikmannen nå har tatt til ekstreme metoder for å unngå.

Har alltid vært kontroversiell

John McAfee ble født i 1945, og i 1987 grunnla han sin suksessfulle antivirusvirksomhet, som han senere forlot i 1994. Siden har McAfee Antivirus blitt kjøpt opp av Intel.

Gjennom årene har McAfee vært omgitt av mystikk. Bl.a. bodde han flere år i Belize, som han måtte forlate i ly av mørket etter at en amerikaner ved navn Gregory Viant Faull ble funnet død i sitt eget hjem i Belize. Faull var McAfees nabo på dette tidspunktet, og myndighetene i Belize mistenkte McAfee for å ha vært involvert i hans død. En påstand som aldri har blitt bevist.

Netflix-dokumentar

Historien er til gjengjeld blitt beskrevet i detaljer i Netflix-dokumentaren Gringo: The Dangerous Life of John McAfee fra 2016 (se trailer til filmen over).

Også etter sitt opphold i Belize levde McAfee et fargerikt liv. Bl.a. forsøkte han i en periode i 2020 å bli valgt som USAs neste president.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Nå gjelder EUs strenge nettverksregler

Luna 25 krasjet på månen

Nå kan Google oppsummere for deg

Russlands første romrakett på 50 år

De første turistene i verdensrommet

Google Assistant får AI-motor

Scroll to Top