Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

– Jeg får sikkert pepper for denne lista

Kronprins Haakon har bidratt med sin egen spilleliste i Wimp. Og vi snakker rendyrket hip-hop!

Skrevet av / 05.12.14 - 17:44
– Jeg får sikkert pepper for denne lista

Den som tror at kronprinsen vår ikke er interessert i musikk, og da spesielt hip-hop, må tro om igjen. Det fikk jeg og en kompis erfare, da vi tidlig i 1999 var på Public Enemy-konsert på Cosmopolite i Oslo, og vi så at vakta sneik Krompen inn foran resten av køen. Som barn av Janteloven lot vi som vi ble mer irritert enn imponert, men vi måtte etter hvert innrømme for hverandre at det var kult å ha en kronprins som digga hip-hop og gikk i pilotjakke.

Når Kronprins Haakon nå har komponert sin egen spilleliste til Wimp-redaksjonen, så er det med et knippe hip-hop-låter. Flere av dem er fra 1990-tallet, mange er harde – og felles for de aller fleste er at de er überfete.

– I denne spillelista har jeg plukket ut noen av mine favoritter, blant annet “Takin Ova” med Tommy Tee som jeg hørte mye på når jeg cruiset rundt i Berkley i studietiden. Jeg kommer sikkert til å få litt pepper for denne listen, men det får heller stå sin prøve, sa Kronprinsen til Wimp Magazine.

Old Scool
Det pepperet kommer i hvert fall ikke herfra! Det hele starter oldschoolish med ”The Corner” av Common, og fortsetter i samme stil med Gang Starr og deretter Prince Paul med ”What U Got”. Vi har Beastie Boys, Mos Def, Outkast og ikke minst Takin Ova med Tommy Tee og alle hans gjesteartister. I det hele tatt en hip-hop-liste som det svinger av!

Hør spillelista her (advarsel: bør spilles høyt!)

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

Lyd & Bilde
Scroll to Top