«James Bond» på HBO!

Britiske Ian Fleming (1908-1964), mannen som skrev romanene og novellene om tidenes mest kjente spion, James Bond 007, baserte delvis Bond-historiene på sitt eget spennende spionliv.

Nå kommer HBO Nordic med historien bak historien i miniserien (4 episoder): «Fleming: The Man Who Would Be Bond».
Serien får premiere allerede den 13. februar.

«Fleming: The Man Who Would Be Bond» er et fargerikt portrett av Ian Fleming, mannen som skapte agent 007. Hans eget liv var på mange måter like hendelsesfullt, spennende og fylt av seksuelle eskapader som det til hans berømte karakter; James Bond.

Mannen bak kodenavnet 007 har oppnådd en nærmest ikonisk status innen litteratur og film, mindre kjent er derimot livet til den unge kommende forfatteren bak serien, Ian Fleming, og hans erfaringer som ledet til inspirasjonen til å skape karakteren James Bond.

flemming_dda-650x330

Handlingsutdrag:
Den utagerende Ian Fleming er til å begynne med tilsynelatende uberørt av at en kommende krig er på trappene. I stedet tilbringer han dagene i selskap av vakre kvinner, samler sjeldne eksemplarer av bøker og lever av sin families formue. Han er stadig betraktet som det sorte fåret i familien, sammenlignet med sin bror Peter (Rupert Evans, World Without End), og en evig skuffelse for sin mor (Lesley Manville, Maleficent ). Når han plutselig befinner seg i en situasjon der admiralen John Godfrey (Samuel West, Jonathan Strange & Mr Norrell ) fra den britiske marinen rekrutterer han for å bidra i deres kamp mot nazistene, finner den unge Fleming sin sjanse til å bevise hva han er god for.

Med hjelp fra hans rimelige skeptiske medhjelper, løytnant Monday (Anna Chancellor, The Hour), fører Flemings talenter for å finne opp historier han fra kontorjobben til spionvirksomhet. Samtidig innleder han et forhold med den attraktive baronesssen Ann O’Neill (Lara Pulver, Sherlock), som fører til omveltende forandringer i livet til de begge.

article-2358259-1AB710A5000005DC-916_634x473
Dominic Cooper (Ian Fleming) og Lara Pulver (Ann) fra «FLeming: The Man Who Would Be Bond».

I serien blir vi kjent med Ian Fleming selv, spilt av Dominic Cooper (Captain America: The Winter Soldier, My Week with Marilyn, An Education).
Ian Fleming, en ung, sofistikert og særdeles individualistisk mann fikk livet sitt snudd på hodet under opptrapppingen til den første verdenskrig. I løpet av de neste årene samlet han opp erfaringer som senere ga grobunn til de fengslende historiene vi finner igjen i hans fortellinger om den mest kjente spionen i historien.

article-2048506-004D12DB00000258-841_634x654
Ian Fleming

Vi loves at serien på elegant vis gir oss et bilde av livet i de høyere sosiale kretser i London, i tillegg til de dramatiske hendelsene som pågikk i den engelske krigsfronten under den første verdenskrig.

Romantikk, humor, spenning og eksplosive actionscener er i vente fra serien med utøvende produsenter Douglas Rae (Mistresses, My Boy Jack), Michael Parke (Life of Crime, Raw) og Robert Bernstein (Nowhere Boy, Diana), og produsert av Sarah Curtis (Mrs Brown, Charlotte Gray). Regien er av Mat Whitecross.

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.
Med kun få dager igjen til sesongpremieren har Disney sluppet en ny teaser-trailer!
Denne uken kan du som abonnent spørre redaksjonen om hva du vil innen hodetelefoner. Vi svarer live!