Search
Generic filters

Intel vil hjelpe ”verdens smarteste mann”.

Fysiker Stephen Hawking kommuniserer stadig saktere. Intel prøver å få fart på sakene.

Stephen Hawking er kanskje det nærmeste vi kommer Einstein i vår tid, og ofte beskrevet som ”verdens smarteste mann”. Dette til tross for at han selv er motstander av IQ-tester og derfor aldri har tatt en.

Hawking er verdens mest kjente fysiker, og proponenten av teorien om at vi lever i et multivers; at vårt univers bare et ett av et uendelig antall univers som til sammen danner multiverset.

ALS
Stephen Hawking er også verdens mest kjente rullestolbruker. Han har nemlig amyotrofisk lateralsklerose, eller ALS, en nervesykdom som angriper motoriske nerveceller i ryggmargen og hjernen. Det er derfor intet mindre enn et medisinsk mirakel at han fortsatt lever. Gjennomsnittlig levetid etter diagnosetidspunkt er 3-4 år. Hawking fikk på sin side diagnosen som 21-åring, og feiret sin 70-årsdag i 2012! I år har han altså levd med sykdommen i 50 år!

Ett ord i minuttet
Hawking er kanskje den smarteste fysikeren som lever i dag, derfor er vi prisgitt at han kan kommunisere sine tanker og teorier. De siste ti årene 

har han gjort dette ved å rykke i kinnet, for så å få rykningene oversatt til ord av en datamaskin utviklet av Intel. Men etter 50 år med sin sykdom er det lite igjen av hans ansiktsbevegelser. Han er nå nede i rundt ett ord i minuttet, noe som gjør det vanskelig å kommunisere i hverdagen.

Intels sjefsingeniør Justin Rattner har imidlertid lagt merke til at Hawking har noen andre pålitelige bevegelser som kan brukes til kommunikasjon. Hvis bare en av dem kan utnyttes, kan Hawking kommunisere med morsekode, som er mer effektivt enn metoden han bruker i dag.

Ny teknologi
Intel har hjulpet Hawking med kommunikasjonen siden 1990-tallet, og er nå klare på at en oppgradering er nødvendig. Det er fortsatt mye vi kan lære av denne glupe professoren, og nå ønsker Intel å forbedre teknologien samtidig som de vil utvikle slik omfattende teknologisk assistanse til massene. Dette vil i så fall også ytterligere kunne styrke verdens største chipprodusent Intels posisjon i teknologimarkedet.

Teknologien vil omfatte nye apparater, deriblant kameraer, akselerometre, mikrofoner og termometre som sammen vil få ut konteksten av enhver situasjon, og dermed gi Hawking hjelp til å snakke, sjekke kalenderen, surfe nettet og bruke sosiale nettverk.

Forhåpentligvis vil Intel klare å skvise enda noen ord ut av den aldrende mirakelprofessoren, som vi fortsatt har mye å lære av.

Kilde: Scientific American

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.

Nå kan du laste ned Disney+

Disneys nye streamingtjeneste er omsider tilgjengelig
for nedlasting på en rekke plattformer. Her finner du den! 
Les mer her >>

Lukk
Lukk