Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

I Kina har de 3D-printet et helt leilighetskompleks

Et kinesisk firma har ved hjelp av en overdimensjonert 3D-printer bygget et hus på fem etasjer samt en villa på 1.100 kvadratmeter!

Skrevet av / 21.01.15 - 16:17
I Kina har de 3D-printet et helt leilighetskompleks

3D-print kan brukes til mange ting. Vi har tidligere skrevet om 3D-printede ører med superhørsel, og her er en historie om en mann fra Minnesota, som har 3D-printet et lite slott som står i hagen hans!

Men nå beviser et kinesisk firma ved navn WinSun, at 3D-print har kommet så langt at teknologien også kan brukes i den virkelige verden til for eksempel å  bygge villaer eller etasje-eiendommer med mange leiligheter.

Skærmbillede 2015-01-20 kl. 15.29.22

På en utstilling i Suzhou Industrial Park fremviser firmaet eksempler på begge deler. Både villaen og etasje-eiendommen er bygd av store elementer, som WinSun printer av et materiale som består av både sement og av industriavfall. Selve 3D-printeren er 6,6 meter høy, 10 meter bred og 40 meter lang.

20141222122611919

Grunnlaget for de 3D-printede husene er tekniske illustrasjoner utarbeidet i CAD-programvare, og det er dermed i prinsippet ingen grenser for hva man kan bygge ved hjelp av 3D-teknologien. Med tiden håper selskapet derfor også på å kunne 3D-printe i mye større skala og for eksempel bygge skyskrapere eller broer på denne måten.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top