Film

En av Hollywoods største filmikoner fra den store gullalderen, Peter O’Toole (1932) døde 14. desember etter lengre tids sykdom.
forfatter

Allerede som syttenåring startet den unge iren sin utrolige skuespillerkarriere, men det var ikke før i 1962 at han fikk sitt vel fortjente gigantgjennombrudd med hovedrollen i det episke mesterverket til David Lean i Lawrence of Arabia. Den høye og blonde O’Toole gestaltet rollen som britiske Lawrence med en pondus og selvsikkerhet som var slående.

Andre kjente filmer i den lange karrieren (93 filmer!) var Becket (1964), The Lion in the Winther (1967), Caligula (1979), The Stunt Man (1980), Den siste keiseren (1987), Troja (2004) og Ratatouille (2007). Hans siste rolle ble som Gallus i Katherine of Alexandria som slippes senere i år. Etter mange år med alkoholproblemer fikk O’Toole det stadig vanskeligere med å skaffe seg gode roller, men han vil alltid huskes for mesterverket Lawrence of Arabia.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også