Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Hvil i fred, Peter O’Toole

En av Hollywoods største filmikoner fra den store gullalderen, Peter O’Toole (1932) døde 14. desember etter lengre tids sykdom.

Skrevet av / 17.01.14 - 14:55
Hvil i fred, Peter O’Toole

Allerede som syttenåring startet den unge iren sin utrolige skuespillerkarriere, men det var ikke før i 1962 at han fikk sitt vel fortjente gigantgjennombrudd med hovedrollen i det episke mesterverket til David Lean i Lawrence of Arabia. Den høye og blonde O’Toole gestaltet rollen som britiske Lawrence med en pondus og selvsikkerhet som var slående.

Andre kjente filmer i den lange karrieren (93 filmer!) var Becket (1964), The Lion in the Winther (1967), Caligula (1979), The Stunt Man (1980), Den siste keiseren (1987), Troja (2004) og Ratatouille (2007). Hans siste rolle ble som Gallus i Katherine of Alexandria som slippes senere i år. Etter mange år med alkoholproblemer fikk O’Toole det stadig vanskeligere med å skaffe seg gode roller, men han vil alltid huskes for mesterverket Lawrence of Arabia.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

Lyd & Bilde
Scroll to Top