Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Hvil i fred, Peter O’Toole

En av Hollywoods største filmikoner fra den store gullalderen, Peter O’Toole (1932) døde 14. desember etter lengre tids sykdom.

Allerede som syttenåring startet den unge iren sin utrolige skuespillerkarriere, men det var ikke før i 1962 at han fikk sitt vel fortjente gigantgjennombrudd med hovedrollen i det episke mesterverket til David Lean i Lawrence of Arabia. Den høye og blonde O’Toole gestaltet rollen som britiske Lawrence med en pondus og selvsikkerhet som var slående.

Andre kjente filmer i den lange karrieren (93 filmer!) var Becket (1964), The Lion in the Winther (1967), Caligula (1979), The Stunt Man (1980), Den siste keiseren (1987), Troja (2004) og Ratatouille (2007). Hans siste rolle ble som Gallus i Katherine of Alexandria som slippes senere i år. Etter mange år med alkoholproblemer fikk O’Toole det stadig vanskeligere med å skaffe seg gode roller, men han vil alltid huskes for mesterverket Lawrence of Arabia.

forfatter

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.