Følg oss på

Søk etter tester, nyheter, anmeldelser..

HP slutter med PC-er

Ikke nok med det, de stopper utviklingen av nettbrett og smartmobiler, men ikke operativsystemet webOS. Som mange medier meldte i morges.

HP har lenge vært blant de største PC-produsentene i verden, med en omsetning siste kvartal på 9,6 milliarder dollar, men nå ønsker ledelsen å kvitte seg med hele PC-divisjonen.

Smartmobiler og nettbrettene kuttes også ut, og det betyr at TouchPad som kjører webOS blir det siste nettbrettet fra den kanten.

HPs sjef, Leo Apotheker, sier at HP skal konsentrere seg om programvare og tjenester som hjelper forbrukere å komme seg i nettskyen. Hvor mange mener at vi kommer til å ha alle våre programmer og alt innhold tilgjengelig, uansett hvor vi er.

Leo Apotheker sier også at deler av grunnen skyldes Apples dominans i nettbrettmarkedet. I går meldte da også analysebyrået Gartner at markedet for PC-er falt med hele 19 prosent i Europa, andre kvartal i år, mens Apple vokste med en halv prosent i samme periode.

HP skal likevel fortsette med skrivere, som de tjener gode penger på.

HP ble stiftet så langt tilbake som i 1939, av Bill Hewlett og David Packard, og er i dag et av de største IT-selskapene i verden. Men selv om HP selger PC-divisjonen, kan merket gjenoppstå under andre eiere, dersom de også kjøper rettighetene til navnet HP.

Annonse

Kilder:

Bloomberg

The Wall Street Journal

BusinessWire

 

forfatter
Skrevet av

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Kate Beckinsale beviser, nok en gang, at hun kan sine action-moves.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.