Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

HP slutter med PC-er

Skrevet av / 19.08.11 - 11:04
HP slutter med PC-er

Ikke nok med det, de stopper utviklingen av nettbrett og smartmobiler, men ikke operativsystemet webOS. Som mange medier meldte i morges.

HP har lenge vært blant de største PC-produsentene i verden, med en omsetning siste kvartal på 9,6 milliarder dollar, men nå ønsker ledelsen å kvitte seg med hele PC-divisjonen.

Smartmobiler og nettbrettene kuttes også ut, og det betyr at TouchPad som kjører webOS blir det siste nettbrettet fra den kanten.

HPs sjef, Leo Apotheker, sier at HP skal konsentrere seg om programvare og tjenester som hjelper forbrukere å komme seg i nettskyen. Hvor mange mener at vi kommer til å ha alle våre programmer og alt innhold tilgjengelig, uansett hvor vi er.

Leo Apotheker sier også at deler av grunnen skyldes Apples dominans i nettbrettmarkedet. I går meldte da også analysebyrået Gartner at markedet for PC-er falt med hele 19 prosent i Europa, andre kvartal i år, mens Apple vokste med en halv prosent i samme periode.

HP skal likevel fortsette med skrivere, som de tjener gode penger på.

HP ble stiftet så langt tilbake som i 1939, av Bill Hewlett og David Packard, og er i dag et av de største IT-selskapene i verden. Men selv om HP selger PC-divisjonen, kan merket gjenoppstå under andre eiere, dersom de også kjøper rettighetene til navnet HP.

Kilder:

Bloomberg

The Wall Street Journal

BusinessWire

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top