Search
Generic filters

HP slutter med PC-er

Ikke nok med det, de stopper utviklingen av nettbrett og smartmobiler, men ikke operativsystemet webOS. Som mange medier meldte i morges.

HP har lenge vært blant de største PC-produsentene i verden, med en omsetning siste kvartal på 9,6 milliarder dollar, men nå ønsker ledelsen å kvitte seg med hele PC-divisjonen.

Smartmobiler og nettbrettene kuttes også ut, og det betyr at TouchPad som kjører webOS blir det siste nettbrettet fra den kanten.

HPs sjef, Leo Apotheker, sier at HP skal konsentrere seg om programvare og tjenester som hjelper forbrukere å komme seg i nettskyen. Hvor mange mener at vi kommer til å ha alle våre programmer og alt innhold tilgjengelig, uansett hvor vi er.

Leo Apotheker sier også at deler av grunnen skyldes Apples dominans i nettbrettmarkedet. I går meldte da også analysebyrået Gartner at markedet for PC-er falt med hele 19 prosent i Europa, andre kvartal i år, mens Apple vokste med en halv prosent i samme periode.

HP skal likevel fortsette med skrivere, som de tjener gode penger på.

HP ble stiftet så langt tilbake som i 1939, av Bill Hewlett og David Packard, og er i dag et av de største IT-selskapene i verden. Men selv om HP selger PC-divisjonen, kan merket gjenoppstå under andre eiere, dersom de også kjøper rettighetene til navnet HP.

Kilder:

Bloomberg

The Wall Street Journal

BusinessWire

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.