HP slutter med PC-er

Annonse
Annonse
forfatter

Ikke nok med det, de stopper utviklingen av nettbrett og smartmobiler, men ikke operativsystemet webOS. Som mange medier meldte i morges.

HP har lenge vært blant de største PC-produsentene i verden, med en omsetning siste kvartal på 9,6 milliarder dollar, men nå ønsker ledelsen å kvitte seg med hele PC-divisjonen.

Smartmobiler og nettbrettene kuttes også ut, og det betyr at TouchPad som kjører webOS blir det siste nettbrettet fra den kanten.

HPs sjef, Leo Apotheker, sier at HP skal konsentrere seg om programvare og tjenester som hjelper forbrukere å komme seg i nettskyen. Hvor mange mener at vi kommer til å ha alle våre programmer og alt innhold tilgjengelig, uansett hvor vi er.

Leo Apotheker sier også at deler av grunnen skyldes Apples dominans i nettbrettmarkedet. I går meldte da også analysebyrået Gartner at markedet for PC-er falt med hele 19 prosent i Europa, andre kvartal i år, mens Apple vokste med en halv prosent i samme periode.

HP skal likevel fortsette med skrivere, som de tjener gode penger på.

HP ble stiftet så langt tilbake som i 1939, av Bill Hewlett og David Packard, og er i dag et av de største IT-selskapene i verden. Men selv om HP selger PC-divisjonen, kan merket gjenoppstå under andre eiere, dersom de også kjøper rettighetene til navnet HP.

Kilder:

Bloomberg

The Wall Street Journal

BusinessWire

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Take off for Sonys droneprosjekt
Det nye selskapet har overtatt kameradivisjonen til Olympus.
På tide å tenke Leica for video også.
Adobe slipper Lightroom for Apples nye Mac-er med M1-prosessor.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?
Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Renault ikoniske småbil blir elektrisk, men du må vente på den.
Suksessforfatteren bak "Bosch" kommer med ny serie på Netflix.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat