Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Høydepunkter fra E3 messen

Det skortet som vanlig ikke på nyhetene fra både utviklere og produsenter under årets E3 messe i Los Angeles.

Skrevet av / 10.06.11 - 10:26
Høydepunkter fra E3 messen

En av verdens største spillmesser gikk av stabelen i LA 7-9. juni, og det er på nettopp denne messen de største nyhetene og overraskelsene avsløres. På forhånd florerte ryktene om en sniktitt på både den nye konsollen fra Nintendo som lanseres neste år, samt Sonys nye håndholdte konsoll som kommer i slutten av året. I tillegg til disse store avsløringene, skortet det heller ikke på spennende spilltitler fra de ulike utgiverne. Her er noen av de mest spennende nyhetene fra årets messe!

Stor satsing på Kinect
Microsoft åpnet showet med årets første pressekonferanse, og det var ingen tvil om at de satset stort på den allerede lanserte Kinect, samt den nye Kinect Voice som gjør at du kan styre din Xbox med stemmen gjennom ulike kommandoer. Avatar programmet er oppgradert, og du kan nå lage avatarer gjennom å ta bilde av deg selv eller en gjenstand og deretter leke og tegne med dem i et FunLab spill. En ny søketjeneste som kalles Bing gjør tilgang og informasjon til spill, film osv mye enklere, og youtube og LiveTV vil også gjøre sitt inntog hos Xbox.

De store spilltitlene Microsoft avslørte var til stor glede for allerede etablerte fans. De fleste spillene styres nå gjennom Kinect, og det ble vist flere demonstrasjoner på dette fra scenen. Etter splittelsen med sammarbeidspartner og utvikler Bungie, har mange fryktet slutten på Halo serien. Microsoft sitter med rettighetene og avslørte godnyhetene om at det blir en nylansering av den meget populære og orginale Halo: Combat Evolved i HD, og lanseringen av Halo 4, julen 2012, som vil være begynnelsen på en ny trilogi. Fable Journey ser også meget spennende ut der demonstratoren vifter med hendene i luften og skaper kraftig magi på skjermen. Essensen av spillet ser ut til å være det samme, men med nye heltehistorier og en ny måte å spille på. Skyrim med dynamiske drager og nydelig grafikk ser ut til å bli et stort eventyr hvor utviklerne lover over 300 timer spilletid om man ønsker det, og spillet lanseres 11.11 denne vinteren. En av de største overraskelsene var at det populære spillet Minecraft kommer til Xbox allerede i vinter! I tillegg til disse massive spillene ble også titler som Ryse, Batman: Arkham city, Sesam Street, Kinect Sports Season II, Kinect Star Wars, Dance Central II, Tom Clancy: Future soldier, DisneyLand Adventures og Mass Effect III annonsert.

Både nytt og gammelt fra Sony
Det lå i kortene at vi endelig skulle få se og vite alt om den nye håndholdte konsollen som er oppfølgeren til Playstation Portable. Hittil har den gått under navnet NGP (next generation Portable), men under pressekonferansen avslørte sony at de har døpt konsollen Playstation Vita. Det er ingen tvil om at det er likhetstrekk designmessig fra forgjengeren, men maskinen har også fått kraftige oppgraderinger med en 5 tommers trykkfølsom OLED skjerm, ett innebygd kamera på hver side, en touchpad på baksiden og to analoge styrespaker. Den er utstyrt med GPS, trådløst nettverksadapter og én av de to versjonene som lanseres kan kobles til 3G nettverket i tillegg til det trådløse. Tilkoblingsmuligheter samles i en ny applikasjon som Sony kaller «Near» som viser hvor du befinner deg, hvor du har vært og om det er andre konsoller i nærheten. Menysystemet fra tidligere er byttet ut med et nytt system som har fått navnet «Live Area», hvor du har oversikt over spill, venner, trofeer og nettbutikk. Konsollen lanseres i to versjoner og prisen vil ligge på rundt 2300 for den med 3G, og 2000 for den uten.

Lanseringsspillene vil være Uncharted, Killzone, Wipeout, Resistance, LittleBig Planet, Hustle Kings og Hot Shots Golf.

Spillene Sony viste frem under årets messe var Uncharted 3 som slippes 1. november i år, Resistance 3 som får både 3D og Move støtte. Til stor glede for fansen blir det sluppet to samlepakker av flere store spill i Playstation historien. Den første pakken kalles Origins Collection og vil bestå av PSP spillene God of War: Chains of Olympus og Ghost of Sparta. Den andre pakken vil bestå av Ico og Shadow of the Colossus. Pakkene får HD og 3D støtte og blir mest sannsynlig tilgjengelige i løpet av september. Dust514 blir et eksklusivt MMO spill med Move støtte, og Bioshock Infinite får også denne støtten, samt at tittelen også lanseres til Playstation Vita.

Ny konsoll
Nintendo avslørte til alles forventning sin nye konsoll Nintendo Wii U, som nå maskinvaremessig er på omtrent samme nivå som Playstation3 og Xbox 360. Denne konsollen ser ut som en hybrid der selve maskinen ser ut som den gamle Nintendo Wii, og kontrollen ser ut som en bærbar konsoll. Den er utstyrt med en trykkfølsom 6,1 tommers skjerm, kamera, mikrofon og egen høyttaler. Dette gir spillerne ulike muligheter for hvordan de vil spille. Man kan spille på TV’en, på selve kontrollen eller på begge samtidig. Den ekstra skjermen gir muligheter for andre kameravinkler, eller enda flere spillere i tillegg til de tradisjonelle fire. Bildene blir vist i HD, noe som er helt nytt på Nintendo. Kontrollen kan også festes på ekstrautsyr, brukes som tegnebrett osv. Konsollen er bakoverkompatibel med tidligere spill og ekstrautstyr til Nintendo Wii.

Spill som er bekreftet til Nintendo Wii U er Assassins Creed, Batman Arkham city, Metro Last Night, Dirt, Lego city stories, Darksiders II, Tom Clancy’s Ghost Recon Online, Tekken, Battlefield III, Army of Two og The Sims 3.

I tillegg til den nye konsollen, ble det også viet tid til den relativt nye bærbare konsollen Nintendo 3DS som ble lansert i mars tidligere i år. Fra scenen og ved boden til Nintendo ble det endelig vist til de gamle heltene vi kjenner fra tidligere slik som Mario og Luigi, Link og Zelda, starfox, Kid Icarus og andre godbiter som Resident Evil, Fifa, Metal Gear Solid og Animal Crossing.

Feirer 25 år
Helt på tampen er også Ubisofts visning verdt å nevne. Utvikleren fyller 25 år i år, og feirer ved å gi oss spillnyheter vi knapt kan vente på. Vi kommer til å få et kjært gjensyn med flere gamle titler, blant annet mer fra Rabbids og den fargesprakende og leddløse Rayman i en nylansering av det orginale spillet. Driver San Fransisco kommer også i ny drakt og ser ut som en meget hektisk, om ikke kaotisk opplevelse.

En av de største, og kanskje mest uventede, overraskelsene var da Ubisoft dro i gang en teaser på hele syv minutter av Far Cry 3. En tilsynelatende tropehavsøy har blitt forvandlet til helvete i det banditter slakter turister og plyndrer om seg. Demonstrasjonen viser fantastisk stemmespill, grafikk, ansiktsspill og heftige scener hvor helten Brody hiver seg utfor kanter og kjører kniven sin dypt inn i røverne.

Ubisoft avsluttet det hele med nye scener fra Assassins Creed Revelations. Vi er her i skoene til Ezio, som nå er blitt en gammel mann, kjent fra de tidligere spillene. Teasere viste oss nydelige omgivelser anno 1511, og vi får se havneområder, bylandskap og snødekte fjell. Nye triks, våpen og enda heftigere akrobatikk fra den gamle mannen trigger spenningen og nysgjerrigheten på denne stortittelen som lanseres i november senere i år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Black Friday: Det er helt svart!

Så galt kan det gå! De verste skrekkhistoriene fra Black Friday

Kaos for ChatGPT

Black Friday/Black Week/Black Month

Sweatshop-arbeidere lærer opp din AI

Toyota skal masseprodusere faststoffbatterier

Musks sarkastiske chatbot

Laservei på månen?

ChatGPT surfer på nett

ChatGPT sprer vingene

Nå gjelder EUs strenge nettverksregler

Luna 25 krasjet på månen

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top