Search
Generic filters

Høreapparat gir mer naturlig hørsel

Kan tunghørte hi-fi-entusiaster endelig høre god lyd gjennom høreapparat? Oticon Opn S kan være svaret.

Med Opn S mener Oticon at de endelig har løst tunghørtes problem med å kunne skille lyder fra hverandre og fokusere på lyden de ønsker i sosiale sammenheng. Folk med normal hørsel kan lett filtrere bort uønsket bakgrunnsstøy, for eksempel på kafé, og heller fokusere på hva samtalepartneren sier. Dette er fordi øret er et svært følsomt instrument, som blant annet drar fordel av sine indre og ytre former, og sender lyder både direkte og tidsforskjøvet, slik at hjernen kan lage en psykoakustisk profil av lydene som kommer inn.

Dette går ikke på samme måte med et høreapparat, som ikke er i stand til å skille reflekterte fra direkte lyder, men sender alle lyder til trommehinnen som om de alle er direkte fra lydkilden. Det gjør at hjernen ikke har nok informasjon å jobbe ut ifra for å danne seg et overblikk over lydene og akustikken rundt.

Hjernen klarer da ikke å rette oppmerksomheten mot de viktigstes lydene og forstå dem.

Vanlige høreapparater forsterker enkelte lyder mens de forsøker å dempe eller fjerne annen lyd fra omgivelsene. Denne metoden kan forstyrre hjernen og det blir vrient å kommunisere siden lytteren hele tiden bare opplever en vegg av lyd, uten sammenheng.

Oticon Opn S
Oticon Opn S lar brukerne i større grad tolke lydene, enn man kan med andre høreapparater. Foto: Oticon

Oticon lar hjernen tolke lydene

Nå kan imidlertid Oticon vise til forskningsresultater som viser at deres Opn S høreapparat «gir hjernen mer overskudd, åpner opp for en verden av lyd og gjør det mye enklere for personer med hørselsnedsettelse å delta i samtaler.»

Man kan videre lese i pressemeldingen at Opn S støtter hjernens naturlige arbeid for å skape en mer naturlig lydopplevelse og mye bedre forutsetning for å følge samtaler. Det medfører at personer med nedsatt hørsel kan delta i sosiale sammenhenger i en betydelig større utstrekning og med mindre anstrengelse enn tidligere.

En ny EEG-testmetode som objektivt måler hvordan hjernen organiserer lyd skal ha påvist at Oticon Opn S hjelper hjernen å få tilgang til tydeligere signaler og «gjenopprette hjernens evne til å forstå og organisere individuelle lyder.»

Selektiv oppmerksomhet

Oticon Opn S lar brukerne utføre såkalt selektiv oppmerksomhet, på annen måte enn andre høreapparat.

I tillegg til å gjøre det lettere å følge samtaler, er det grunn til å tro, at dersom alt dette stemmer, at Oticon Opn S også bør være et godt valg for hi-fi-interesserte folk som har begynt å høre dårligere.

Det tas forbehold i pressemeldingen om at dette gjelder personer med mild til moderat, samt ikke-komplekst hørselsnedsetting.

oticon.se

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.