HiFi-prisen er kåret

Strømmetjenesten Wimp deler for første gang ut pris til årets beste musikkproduksjon. And the HiFi Award goes to…

WiMP HiFi-prisen er et klapp på skuldrene til teamet som har laget noe som virkelig er verdig lytteoppmerksomhet. Bak artistenes suksess er ofte flere låtskrivere, produsenter, lydingeniører, designere, A&R og andre. “Noen ganger er teamet lite, andre ganger stort som slutteksten på en film.
Kriteriene for prisen har vært at produksjonen skal være gjort med kjærlighet for lydkvalitet, av nordiske hender, samt at lyden peker mot hvor produksjonen går i fremtiden.

Wimp HiFi-prisen tildeles alle som har vært del av produksjonen, fra låtskriver til masteringtekniker. Vinnerne er nå kåret!

Tirsdag den 25. februar satt juryen, hvor undertegnede også var med, og lyttet i timesvis til en langliste av artister, forhåndsplukket av Wimp-redaksjonene i Danmark, Norge og Sverige. Brukerne av Wimps sosiale kanaler på nettet ble oppfordret til å bidra og i tillegg kunne vi jurymedlemmene ta med egne kandidater inn i prosessen.

På jurymøtet ble langlisten først trimmet ned til en kortliste. Møtet ble gjennomført i lytterommet til Neby Hi-Fi Concept, der musikken ble spilt via WiMP HiFi på en Mac via Marantz nettverkstrømmer, McIntosh forsterkere og et par gigantiske JBL Everest høyttalere. Dette utstyret får frem alt i enhver lydproduksjon. Juryen diskuterte lenge 2-4 sterke kandidater pr. land og hørte frem og tilbake flere ganger før diskusjonen landet.

Juryen besto av Pål Bråtelund (juryleder, Wimp), Sveinung Rindal (WiMP), Kristin Winsents (NRK), Francine Gorman (Nordic Playlist), og undertegnede.

Vinnerlåtene ble som følger:

WiMP HiFi-prisen Danmark: Trentemøller – «Lost»
2013 ga Danmark en lang rekke fantastisk lydende album. Juryen plasserte i full enighet på topp Trentemøllers «Lost». En varmt pleiende univers, perfekt blandet med interessante instrumentkombinasjoner til en industriell men organisk verden. Utviklingen i produksjon fra album til album peker også mot framtidens lyd. Det er en produksjon som tør å dvele ved en idé og forsiktig plassere elementene i en rik miks. En fest for ørene.

WiMP HiFi-prisen Sverige: The Knife – «Shaking the Habitual»
Vi innrømmer det, det er ikke easy listening. Det er et album som krever din fulle oppmerksomhet med intense lydlandskap og spøkelseslik vokal. Vokaler som sitter perfekt sammen med produksjonen som er så informasjonsrik at alt ville ha kollapset dersom det ikke var lagt på en slik fantastisk måte. Det er en perfekt test for ditt lydsystem og for ørene dine. Pass på å teste dem ofte!

WiMP HiFi-prisen Norge – Truls – «TRVLS»
Vi gikk inn i juryrommet med en lang liste fylt av fantastisk klassisk musikk, jazz, elektronika, rock og folk, og det skal innrømmes at det var med viss overraskelse at vi kom ut med en ren pophit og et radiomonster! Men vi er like glade for å kunne peke på at pop også kan gjøres virkelig bra! Teaminnsatsen som er lagt ned i å produsere et crossover popalbum, mikse det slik at det skiller seg ut på radio og lyder kjempebra i rommet hos en audiofil, mastret slik at du får lyst til å danse, ikke knuse skallen, vel, det er noe som hele popverdenen bør strekke seg etter.

Årets HiFi-pris i Norge går til:
Thomas Eriksen og Mats Lie Skåre (Produsenter), Chris Sansom/Propeller Mastering (Mix), Bjørn Engelmann/Cutting Room (Mastering), Warner Music (Plateselskap), Christer Karlstad og Magnus Voll Mattisen (Coverdesignere) og Truls Heggero (artist og komponist)

Avbildet fra venstre: Juryformann Pål Bråtelund, Truls, Charlotte Oqvist (Warner Music), Chris Sansom, Björn Engelmann, Thomas Eriksen.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

I dag slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Både Marantz, Denon og Yamaha receivere med HDMI 2.1 får svart skjerm med den nye Xbox gjennom HDMI.
Serial 1-elsykkelen er "Powered by Harley-Davidson" og er samtidig en hyllest til selskapets første motorsykkel fra 1903.
Den bærbare Beolit 20 har trådløs lading og lang batteritid.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Den svenske nettbutikken åpnet i natt.
Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.