Her er Sony Playstation 4

På E3-messen natt til tirsdag norsk tid avslørte Sony nye detaljer rundt lanseringen av den kommende PS4.
forfatter

ps4 hall

Etter å ha introdusert store deler av PS4-konseptet i februar, var det nå på tide for Sony å røpe de harde fakta rundt den nye spillmaskinen. Slik som pris, lanseringsdato, tekniske spesifikasjoner og ikke minst, hvordan skal den se ut?

ps4 presentasjon

Sony var tidlig ute med å røpe utseendet på den nye boksen, som kan plasseres både vertikalt og horisontalt.

«Playstation is all about games»

gt5

Playstation handler selvsagt fremfor alt om spill. Hele 140 titler er under utvikling, og Sony viste et utall heftige spilltrailere, deriblant eksklusive spill som Granturismo 5 og Batman:Origins, og ikke minst gameplay fra det meget lovende Killzone: Shadow Fall, Infamous: Second Son, bilspillet Driveclub, og Knack, som alle lanseres samtidig med PS4.

 

Skjermbilde 2013-06-11 kl. 03.30.58
PS4s ekstreme grafikk-egenskaper gjør spillene blir stadig mer realistiske, og handlingen ligner spillefilmer. I Beyond: Two Souls spilles hovedkarakterene av Hollywood-skuespillerne Ellen Page og Willem Dafoe.

Støtter brukte spill

Sony kunne også avsløre at PS4 vil støtte brukte spill fullt ut. Det vil si at du kan kjøpe, låne, selge og bytte inn brukte spill uten begrensede rettigheter eller ekstra gebyrer. I tilegg kan single-player, diskbaserte spill spilles offline, og trenger ikke autentiseres online.

Video Unlimited

For oss audio/video interesserte var det selvsagt spennende å høre om Sonys planer for videostreaming på Playstation 4. Her ble det sagt skuffende lite, men representanter fra Sony Pictures gjentok det vi allerede vet: At Sony jobber med en distribusjonsplattform som vil tilby skreddersydd TV-underholdning, film og TV-serier via Playstation 4. Med tjenesten Video Unlimitied kan du leie eller eie blant et utvalg av tusenvis av filmer og TV-serier. Likeledes kommer Music Unlimited som er en konkurrent til Spotfy og Wimp. PS4 vil akkurat som PS3 også få viktige streaming-apper som Netflix-maskin ombord. Men fortsatt ble det ikke nevnt et ord om mulig støtte for 4K, streaming eller nedlasting av de nye høyoppløste filmene.

Prisen da, prisen?

Helt på tampen av pressekonferansen avslørte Sony at Playstation 4 skal koste 399 euro i Europa – 100 euro billigere enn konkurrenten Microsoft vil ta for sin Xbox One. Dermed satser Sony hardt på å bli den mest prisgunstige spillkonsollen som vil lanseres «in the holiday season of 2013», noe vi antar betyr i tide før julehandelen.

PS4 IV PS4 III PS4 II PS4 I
<
>

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.