Teknologi

Men den kommer aldri i salg!
forfatter

Den ikoniske motorsykkel-produsenten Harley Davidson er på vei med en elektrisk motorsykkel. Den har fått navnet Project LiveWire, og dessverre vil man aldri kunne kjøpe den i butikkene.

 

Les også: Test av Tesla Model S

 

El-motorsykkelen har nemlig blitt bygd for å være en del av den såkalte Project LiveWire Tour, som Harley Davidson vil bruke til å undersøke interessen hos forbrukerne for en kommersielt tilgjengelig elektrisk motorsykkel. LiveWire-motorsykkelen bringes til 30 forskjellige amerikanske byer for utstilling og prøvekjøring – herunder Boston, New York og Philadelphia. Senere er det også meningen at turen skal gå til Europa.

harley-05

Ifølge Harley Davidson kan LiveWire-motorsykkelen fullt sammenlignes med en bensin-drevet modell. Den akselererer fra 0 til 100 km/t på 4 sekunder, og kommer med 74 hk. Den skal kunne kjøre 85 km på en oppladning, men så er det altså bare en prototype. Topphastigheten er 148 km/t.

Kilde: Wired

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.