Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Harley-Davidsons elektriske motorsykkel på verdensturné

Inviterer motorsyklister fra hele verden til å være med å forme den første elektriske Harleyen.

Skrevet av / 25.02.15 - 10:01
Harley-Davidsons elektriske motorsykkel på verdensturné

Vi har tidligere skrevet om Harley-Davidsons elektriske motorsykkel, og nå tar de sitt Project LiveWire Experience Tour verden rundt for å vise fem og la hele verden få teste og si sin mening om selskapets første elektriske motorsykkel.

Prosjektet debuterte i fjor, og nå får utvalgte forbrukere i Asia, Europa, Canada og USA muligheten til å teste og gi tilbakemelding om sykkelen.

Project LiveWire blander stilarven til Harley-Davidson med den nyeste teknologien, i håp om å levere en helt ny opplevelse av den karakteristiske Harley-Davidson-stilen, lyden og følelsen. Motorsykkelen skal gi en ”unik og engasjerende kjøreopplevelse, med hurtig akselerasjon og en umiskjennelig ny lyd.”

Og det er ikke minst dette med ny lyd som gjør dette til et spennende prosjekt i våre øyne. For en Harley-Davidson kjenner man igjen på lyden fra en kilometers avstand. Hva skjer så når Harleyen blir elektrisk?

elektrisk_harley2

Forventningene nullstilles
– Project LiveWire har nullstilt forventningene om hva en Harley-Davidson motorsykkel kan være, sier Mark-Hans Richer, markedssjef hos Harley-Davidson, i en pressemelding. – Den første fasen av Project LiveWire Experience Tour ga verdifull innsikt i hvilke egenskaper og opplevelser kjørere forventer fra en elektrisk Harley-Davidson motorsykkel. I år ekspanderer vi denne opplevelsen til et globalt publikum for å finne enda dypere innsikt og la de som tester være med å forme retningen for denne fantastiske teknologien.

Ikke til salgs
Project LiveWire-motorsykkelen er ikke til salgs, men utviklet spesifikt for å finne innsikt hos motorsyklisters forventninger til en elektrisk Harley-Davidson. Kunder inviteres til å testkjøre og gi tilbakemeldinger på deres opplevelse, samt lære mer om historien bak prosjektet. Også de som ikke kjører motorsykkel ennå vil få muligheten til å kjenne på kraften i Project LiveWire gjennom en simulator.

I 2014 var det flere enn 15.000 kunder som ga tilbakemelding om Project LiveWire, inkludert de 6.800 som fikk testkjøre sykkelen via fjorårets Experience Tour i USA. De langsiktige planene for eventuell produksjon og salg av sykkelen påvirkes av tilbakemeldingene H-D får på sin Project LiveWire Experience Tour.

Norge er dessverre ikke med på turneplanen, så interesserte må komme seg til Storbritannia, Frankrike, Italia, Tyskland eller Nederland.

Europeisk turneplan:
Storbritannia Lørdag 16. mai – Søndag 17. mai 2015
Frankrike Lørdag 27. juni – Søndag 28. juni 2015
Italia Lørdag 11. juli – Søndag 12. juli 2015
Tyskland Lørdag 18. juli – Søndag 19. juli 2015
Nederland Lørdag 8. august – Søndag 9. august 2015

Les mer på projectlivewire.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

Nå blir Googles AI mye flinkere - på norsk!

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top