Harley-Davidsons elektriske motorsykkel på verdensturné

Inviterer motorsyklister fra hele verden til å være med å forme den første elektriske Harleyen.

Vi har tidligere skrevet om Harley-Davidsons elektriske motorsykkel, og nå tar de sitt Project LiveWire Experience Tour verden rundt for å vise fem og la hele verden få teste og si sin mening om selskapets første elektriske motorsykkel.

Prosjektet debuterte i fjor, og nå får utvalgte forbrukere i Asia, Europa, Canada og USA muligheten til å teste og gi tilbakemelding om sykkelen.

Project LiveWire blander stilarven til Harley-Davidson med den nyeste teknologien, i håp om å levere en helt ny opplevelse av den karakteristiske Harley-Davidson-stilen, lyden og følelsen. Motorsykkelen skal gi en ”unik og engasjerende kjøreopplevelse, med hurtig akselerasjon og en umiskjennelig ny lyd.”

Og det er ikke minst dette med ny lyd som gjør dette til et spennende prosjekt i våre øyne. For en Harley-Davidson kjenner man igjen på lyden fra en kilometers avstand. Hva skjer så når Harleyen blir elektrisk?

elektrisk_harley2

Forventningene nullstilles
– Project LiveWire har nullstilt forventningene om hva en Harley-Davidson motorsykkel kan være, sier Mark-Hans Richer, markedssjef hos Harley-Davidson, i en pressemelding. – Den første fasen av Project LiveWire Experience Tour ga verdifull innsikt i hvilke egenskaper og opplevelser kjørere forventer fra en elektrisk Harley-Davidson motorsykkel. I år ekspanderer vi denne opplevelsen til et globalt publikum for å finne enda dypere innsikt og la de som tester være med å forme retningen for denne fantastiske teknologien.

Ikke til salgs
Project LiveWire-motorsykkelen er ikke til salgs, men utviklet spesifikt for å finne innsikt hos motorsyklisters forventninger til en elektrisk Harley-Davidson. Kunder inviteres til å testkjøre og gi tilbakemeldinger på deres opplevelse, samt lære mer om historien bak prosjektet. Også de som ikke kjører motorsykkel ennå vil få muligheten til å kjenne på kraften i Project LiveWire gjennom en simulator.

I 2014 var det flere enn 15.000 kunder som ga tilbakemelding om Project LiveWire, inkludert de 6.800 som fikk testkjøre sykkelen via fjorårets Experience Tour i USA. De langsiktige planene for eventuell produksjon og salg av sykkelen påvirkes av tilbakemeldingene H-D får på sin Project LiveWire Experience Tour.

Norge er dessverre ikke med på turneplanen, så interesserte må komme seg til Storbritannia, Frankrike, Italia, Tyskland eller Nederland.

Europeisk turneplan:
Storbritannia Lørdag 16. mai – Søndag 17. mai 2015
Frankrike Lørdag 27. juni – Søndag 28. juni 2015
Italia Lørdag 11. juli – Søndag 12. juli 2015
Tyskland Lørdag 18. juli – Søndag 19. juli 2015
Nederland Lørdag 8. august – Søndag 9. august 2015

Les mer på projectlivewire.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nettopp kjøpt deg ny 4K-TV? Da kan du innvie den med Last Christmas i remastret 4K-versjon!
La ikke størrelsen lure deg, Phono Box RS2 har alt en vinylentusiast trenger.
Alle ønsker seg harde pakker, vi også, derfor har vi satt sammen den feteste gavelisten vi kunne komme på.
Stereoanlegget på soverommet til Jimi Hendrix i London låter nå akkurat som det gjorde da han lyttet til det.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Dette har de aldri gjort før, hvertfall ikke på denne måten.
Parlamentet ønsker å bidra til bærekraftige løsninger ved å fremme gjenbruk og reparasjon og ved å bekjempe praksiser som forkorter produkterslevetid.
Over for Europas største fotomesse
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.