Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Drøm deg frem med kunstig intelligens

Halo: Pannebåndet som lar deg kontrollere drømmene dine

Skrevet av / 13.02.24 - 15:03
Drøm deg frem med kunstig intelligens

Har du noen gang ønsket å ta kontroll over drømmene dine? Dette kan snart bli virkelighet, takket være det innovative Halo-pannebåndet fra Prophetic. Med KI-teknologi og ultralyd stimulerer Halo hjernen din til å oppnå bevisst drømming, en tilstand hvor du skjønner at du drømmer, og til og med kan påvirke innholdet i drømmen.

Hva er Halo?

Halo er et avansert nevrologisk pannebånd, som ifølge Prophetic gir deg tilgang til ditt underbevisste sinn. Gjennom ultralyd, pulsstyring og andre teknologier fremkaller Halo en naturlig form for bevisst drømming (lucid dreaming på engelsk).

Foto: Prophetic

 Hva er bevisst drømming?

Bevisst drømming er en bevissthetstilstand der du vet at du drømmer, mens drømmescenarioet fortsatt pågår. I denne tilstanden kan du i følge produsenten:

  • Løse problemer på kreative måter: Frigjort fra fysikkens lover, kan du utforske alternative løsninger.
  • Utforske metafysiske spørsmål: Når man erkjenner drømmestadiet, får man mulighet til å stille spørsmål ved, og kanskje til og med finne svar på, grunnleggende spørsmål om bevissthet og virkelighet.
  • Oppleve eventyr: I en drøm er fantasien din eneste begrensning. Bygg verdener, fly, snakk med drømmekarakterer – mulighetene er uendelige.

Hvordan fungerer Halo?

Halo baserer seg på et KI-system som bruker en spesiell form for ultralyd, såkalt generativ 3D-romlig pulsstyring, MRI-treningsdata og EEG-sensorer til å aktivere nevrosystemet.

Halo samler EEG-data og stimulerer hjernen med ultralyd. Ved å analysere dataene kan Halo avgjøre om du er i REM-søvn, og dermed klar for drømmeindusering. Enheten gir også innsikt i søvnkvaliteten din. 

Er du nysgjerrig på å prøve?

Halo er for øyeblikket under testing, og Prophetic søker beta-brukere for å delta i lucid drømmestudier. Dette bidrar til å bygge verdens største EEG-datasett om bevisst drømming.

Halo
Foto: Prophetic

Hva koster det?

Det anslåtte prisen på Halo-hodebåndet er 2000 dollar. Reservasjon koster 100 dollar, fullt refunderbar. Forventet lanseringsdato er i 2025.

Fremtidens drømmer?

Halo representerer et spennende skritt fremover innen nevrovitenskap og søvnteknologi. Hvorvidt håndbåndet faktisk lar oss kontrollere drømmene våre, gjenstår å se. Men mulighetene til kreativ problemløsning, dypere forståelse av bevissthet og helt unike drømmeopplevelser gjør Halo til et fascinerende produkt å følge med på.

 Mer info: propheticai.co

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

Lyd & Bilde
Scroll to Top