Search
Generic filters

Hackere kan overta flyenes kommunikasjon

Sikkerhetseksperter demonstrerer hvordan man som passasjer kan hacke seg inn i ruteflyets satellitt-kommunikasjonsutstyr.

“Vær vennlig å slå av alt elektronisk utstyr under start og landing”. Etter man endelig hadde lyktes å overbevise flyselskapene om at risikoen for at en mobiltelefon kunne sette flyets styring ut av drift var tatt rett ut av luften, viser det seg at elektronikken i kabinen faktisk kan utgjøre en sikkerhetsrisiko. Hvis en av passasjerene er en erfaren hacker med onde hensikter.

På sikkerhets- og hackerkonferensen Black Hat i Las Vegas vil sikkerhetskonsulent Ruben Santamarta fra IOActive demonstrere hvordan han kan få adgang til satellittkommunikasjonsutstyret i et rutefly ved å utnytte en sikkerhetsbrist i det trådløse nettverket i kabinen. Demonstrasjonen, som finner sted torsdag, ventes å bli en av hovedattraksjonene på årets konferanse.

32 år gamle Ruben Santamarta forklarer at sikkerheten i flyenes kommunikasjonsutstyr er åpen som en ladeport – og at hans mål er å skape så mye oppmerksomhet rundt problemet, at produsentene retter opp i feilene.

Han fant sikkerhetshullene ved å lese seg gjennom firmwarekoden på typiske kommunikasjonsanlegg til fly. Feilen omfatter utstyr fremstilt av produsentene Cobham Plc., Harris Corp, EchoStar, Iridium og Japan Radio Co. Ltd.

Kilde: Reuters

ruben_santamarta_1_photo_andrea_comas_reuters
Ruben Santamarta fra IOActive. Fotos: Andrea Comas / Reuters.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker