Sikkerhet

Sikkerhetseksperter demonstrerer hvordan man som passasjer kan hacke seg inn i ruteflyets satellitt-kommunikasjonsutstyr.
forfatter

“Vær vennlig å slå av alt elektronisk utstyr under start og landing”. Etter man endelig hadde lyktes å overbevise flyselskapene om at risikoen for at en mobiltelefon kunne sette flyets styring ut av drift var tatt rett ut av luften, viser det seg at elektronikken i kabinen faktisk kan utgjøre en sikkerhetsrisiko. Hvis en av passasjerene er en erfaren hacker med onde hensikter.

På sikkerhets- og hackerkonferensen Black Hat i Las Vegas vil sikkerhetskonsulent Ruben Santamarta fra IOActive demonstrere hvordan han kan få adgang til satellittkommunikasjonsutstyret i et rutefly ved å utnytte en sikkerhetsbrist i det trådløse nettverket i kabinen. Demonstrasjonen, som finner sted torsdag, ventes å bli en av hovedattraksjonene på årets konferanse.

32 år gamle Ruben Santamarta forklarer at sikkerheten i flyenes kommunikasjonsutstyr er åpen som en ladeport – og at hans mål er å skape så mye oppmerksomhet rundt problemet, at produsentene retter opp i feilene.

Han fant sikkerhetshullene ved å lese seg gjennom firmwarekoden på typiske kommunikasjonsanlegg til fly. Feilen omfatter utstyr fremstilt av produsentene Cobham Plc., Harris Corp, EchoStar, Iridium og Japan Radio Co. Ltd.

Kilde: Reuters

ruben_santamarta_1_photo_andrea_comas_reuters
Ruben Santamarta fra IOActive. Fotos: Andrea Comas / Reuters.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.