Google vil eie ditt innhold

Med 5 GB gratis i ”skyen” tar Google Drive opp kampen mot konkurrentene. Men les det som står med liten skrift!
Annonse
Annonse
forfatter

Google har nå lansert Google Drive, som er deres konkurrent til Apples iCloud, Microsofts SkyDrive og den velkjente skytjenesten Dropbox. Tjenesten tilbyr 5 GB gratis lagringsplass til bilder, dokumenter, videoklipp osv. Dessuten har søkemaskingiganten valgt å integrere sin populære tjeneste Docs i Google Drive.

Google Drive er gratis i den minste konfigurasjonen på 5 GB, og man kan oppgradere til 25 GB for 2,49 dollar i måneden eller 100 GB for 4,99 dollar i måneden. Oppgraderingene inkluderer også 25 GB lagringsplass i Gmail.

Det er jo ganske billig, men Google tar seg også betalt på andre måter. I forretningsbetingelsene til Google Drive står det nemlig at selv om du naturligvis bevarer de intellektuelle rettighetene til alt innhold du laster opp til Google Drive, så gir du samtidig Google rett til blant annet å bruke, reprodusere, kommunisere, utgi og distribuere ditt innhold. Så det er kanskje ikke akkurat de frekke bildene av kjæresten du skal lagre på Google Drive. Bare et godt råd…

Se nedenforstående skjermbilde hvis du er i tvil (klikk på bildet for å gjøre det større eller på lenken for å lese den fulle teksten).

Google Drive betingelser:

Annonse

 

Til sammenlikning garanteres du i vid utstrekning at ditt privatliv respekteres og ditt innhold forblir ditt, hvis du for eksempel bruker den kjente Dropbox-tjenesten. Her står det nemlig i forretningsbetingelsene at Dropbox ikke på noen måte får rettigheter til noe av ditt innhold, og kun kan bruke det på måter som er teknisk nødvendige for å stille tjenesten til disposisjon. (klikk på bildet for å gjøre det større eller på lenken for å lese den fulle teksten).

Dropbox betingelser:

Annonse

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Nå kan du lete opp ting som ikke er laget av Apple.
Den nye Nokia X-serien av smarttelefoner er utviklet til å oppfordre brukeren til å beholde smarttelefonen i lengre tid med tre års garanti, sikkerhetsoppdateringer og Android-versjoner.
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.