Google vil eie ditt innhold

Med 5 GB gratis i ”skyen” tar Google Drive opp kampen mot konkurrentene. Men les det som står med liten skrift!
Annonse
Annonse
forfatter

Google har nå lansert Google Drive, som er deres konkurrent til Apples iCloud, Microsofts SkyDrive og den velkjente skytjenesten Dropbox. Tjenesten tilbyr 5 GB gratis lagringsplass til bilder, dokumenter, videoklipp osv. Dessuten har søkemaskingiganten valgt å integrere sin populære tjeneste Docs i Google Drive.

Google Drive er gratis i den minste konfigurasjonen på 5 GB, og man kan oppgradere til 25 GB for 2,49 dollar i måneden eller 100 GB for 4,99 dollar i måneden. Oppgraderingene inkluderer også 25 GB lagringsplass i Gmail.

Det er jo ganske billig, men Google tar seg også betalt på andre måter. I forretningsbetingelsene til Google Drive står det nemlig at selv om du naturligvis bevarer de intellektuelle rettighetene til alt innhold du laster opp til Google Drive, så gir du samtidig Google rett til blant annet å bruke, reprodusere, kommunisere, utgi og distribuere ditt innhold. Så det er kanskje ikke akkurat de frekke bildene av kjæresten du skal lagre på Google Drive. Bare et godt råd…

Se nedenforstående skjermbilde hvis du er i tvil (klikk på bildet for å gjøre det større eller på lenken for å lese den fulle teksten).

Google Drive betingelser:

 

Til sammenlikning garanteres du i vid utstrekning at ditt privatliv respekteres og ditt innhold forblir ditt, hvis du for eksempel bruker den kjente Dropbox-tjenesten. Her står det nemlig i forretningsbetingelsene at Dropbox ikke på noen måte får rettigheter til noe av ditt innhold, og kun kan bruke det på måter som er teknisk nødvendige for å stille tjenesten til disposisjon. (klikk på bildet for å gjøre det større eller på lenken for å lese den fulle teksten).

Dropbox betingelser: