Search
Generic filters

Google vil eie ditt innhold

Med 5 GB gratis i ”skyen” tar Google Drive opp kampen mot konkurrentene. Men les det som står med liten skrift!

Google har nå lansert Google Drive, som er deres konkurrent til Apples iCloud, Microsofts SkyDrive og den velkjente skytjenesten Dropbox. Tjenesten tilbyr 5 GB gratis lagringsplass til bilder, dokumenter, videoklipp osv. Dessuten har søkemaskingiganten valgt å integrere sin populære tjeneste Docs i Google Drive.

Google Drive er gratis i den minste konfigurasjonen på 5 GB, og man kan oppgradere til 25 GB for 2,49 dollar i måneden eller 100 GB for 4,99 dollar i måneden. Oppgraderingene inkluderer også 25 GB lagringsplass i Gmail.

Det er jo ganske billig, men Google tar seg også betalt på andre måter. I forretningsbetingelsene til Google Drive står det nemlig at selv om du naturligvis bevarer de intellektuelle rettighetene til alt innhold du laster opp til Google Drive, så gir du samtidig Google rett til blant annet å bruke, reprodusere, kommunisere, utgi og distribuere ditt innhold. Så det er kanskje ikke akkurat de frekke bildene av kjæresten du skal lagre på Google Drive. Bare et godt råd…

Se nedenforstående skjermbilde hvis du er i tvil (klikk på bildet for å gjøre det større eller på lenken for å lese den fulle teksten).

Google Drive betingelser:

 

Til sammenlikning garanteres du i vid utstrekning at ditt privatliv respekteres og ditt innhold forblir ditt, hvis du for eksempel bruker den kjente Dropbox-tjenesten. Her står det nemlig i forretningsbetingelsene at Dropbox ikke på noen måte får rettigheter til noe av ditt innhold, og kun kan bruke det på måter som er teknisk nødvendige for å stille tjenesten til disposisjon. (klikk på bildet for å gjøre det større eller på lenken for å lese den fulle teksten).

Dropbox betingelser:

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.