Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Google med personsøk etter Boston Marathon

Google lanserer personsøk, etter to bomber drepte 3 og skadet minst 144 under Boston Marathon i går.

Google har sluppet et personsøkverktøy for å bistå folk i å finne sine venner og familie, etter to bomber gikk av under Boston Marathon i går.

Personsøket er delt opp i to deler: I feltet ”I’m looking for someone” skriver brukeren inn navnet på personen vedkommende leter etter, mens det andre feltet, ”I have information about someone” gjør at man kan gi informasjon om en person man enten selv vet tilstanden til, eller man ønsker at andre skal hjelpe med å finne.

Dersom du kjenner noen som var eller skulle være i Boston ved tidspunktet, oppfordrer vi til å forsøke dette søket.

Et offentlig personsøk som dette er et eksempel på hvordan man kan bruke teknologi i krisesituasjoner for å forhåpentligvis kunne gjøre det enklere å finne informasjon om de man leter etter, samtidig som det kan avlaste krisetelefonlinjene med dyrebar kapasitet. Ettersom søket har fått sin egen URL-utvidelse for Boston Marathon, kan det tyde på at Google har planer for å utvide søkeverktøyet til også å gjelde i kommende kriser.

I skrivende stund er tre bekreftet omkommet og minst 144 skadet, i et bombeattentat som hittil ingen har påtatt seg ansvaret for.

Annonse

Verktøyet finner du her.

forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.