Search
Generic filters

Google med personsøk etter Boston Marathon

Google lanserer personsøk, etter to bomber drepte 3 og skadet minst 144 under Boston Marathon i går.

Google har sluppet et personsøkverktøy for å bistå folk i å finne sine venner og familie, etter to bomber gikk av under Boston Marathon i går.

Personsøket er delt opp i to deler: I feltet ”I’m looking for someone” skriver brukeren inn navnet på personen vedkommende leter etter, mens det andre feltet, ”I have information about someone” gjør at man kan gi informasjon om en person man enten selv vet tilstanden til, eller man ønsker at andre skal hjelpe med å finne.

Dersom du kjenner noen som var eller skulle være i Boston ved tidspunktet, oppfordrer vi til å forsøke dette søket.

Et offentlig personsøk som dette er et eksempel på hvordan man kan bruke teknologi i krisesituasjoner for å forhåpentligvis kunne gjøre det enklere å finne informasjon om de man leter etter, samtidig som det kan avlaste krisetelefonlinjene med dyrebar kapasitet. Ettersom søket har fått sin egen URL-utvidelse for Boston Marathon, kan det tyde på at Google har planer for å utvide søkeverktøyet til også å gjelde i kommende kriser.

I skrivende stund er tre bekreftet omkommet og minst 144 skadet, i et bombeattentat som hittil ingen har påtatt seg ansvaret for.

Verktøyet finner du her.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Storslipp av serier og filmer i oktober - og nå kommer Mandalorian 2!
Google håper smarthøyttaleren Nest Audio vil gi konkurrentene juling. Ny Chromecast med fjernkontroll også lansert, og dessuten mobilen Google Pixel 5.
Lenovo X1 Fold kan bestilles allerede nå.
Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!