Google Deep Dream gjør Trump dobbelt så skummel

Som om republikaneren ikke var skummel nok fra før.

Skrevet av / 03.04.16 - 14:43
Google Deep Dream gjør Trump dobbelt så skummel

Halvparten av USAs befolking som vil benytte seg av sin stemmerett, sier de ville blitt ”redde” hvis Donald Trump skulle ble valgt til president, mens ytterligere 19 prosent ville blitt ”bekymret”. Dette i følge en meningsmåling gjort av New York Times og CBS.

Og skjønte man ikke hvorfor tidligere, skjønner man det i hvert fall når man ser en av valgtalene gjennom Googles ”Deep Dream”-programvare!

Googles datamaskin har psykedeliske drømmer

Deep Dream er det programmet Google bruker til å analysere alle bildene på Google Images, for så å katalogisere dem og dermed forbedre søkbarheten for bilder som ligner på hverandre. Men hvis man overdriver noen parametere, overanalyseres bildene, og programmet finner øyer og skapninger der de overhode ikke eksisterer. Som et vondt, psykedelisk mareritt.

”Vi starter med et eksisterende bilde og fôrer det til vårt nevrale nettverk,” forklarte Google i fjor da Deep Dream først ble lansert. ”Så sier vi til nettverket: ’Hva du enn ser her, vil jeg har mer av det!’ Dette skaper en feedback-loop: hvis en sky ser litt ut som en fugl, vil nettverket gjøre at det ser mer ut som en fugl. Som igjen gjør at nettverket gjenkjenner fuglen enda tydeligere ved neste skanning og så videre, helt til en meget detaljert fugl blir synlig, tilsynelatende ut av ingenting.”

Da en video av en av Trumps valgtaler ble sendt gjennom Deep Dream-programmet, fremsto hovedpersonen tidvis som en blanding mellom en hund og en ugle, ofte med flere sett øyne, og innimellom noe som ser ut som tentakler nedover fra haken.

Donald Trump kan med andre ord bli enda skumlere enn han allerede er.

Se videoen under.

Kilde: BGR

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Luna 25 krasjet på månen

Nå kan Google oppsummere for deg

Russlands første romrakett på 50 år

De første turistene i verdensrommet

Google Assistant får AI-motor

Har ChatGPT blitt dummere?

Scroll to Top