TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Google Deep Dream gjør Trump dobbelt så skummel

Som om republikaneren ikke var skummel nok fra før.

forfatter
Publisert 03.04.16 - 14:43

Halvparten av USAs befolking som vil benytte seg av sin stemmerett, sier de ville blitt ”redde” hvis Donald Trump skulle ble valgt til president, mens ytterligere 19 prosent ville blitt ”bekymret”. Dette i følge en meningsmåling gjort av New York Times og CBS.

Og skjønte man ikke hvorfor tidligere, skjønner man det i hvert fall når man ser en av valgtalene gjennom Googles ”Deep Dream”-programvare!

Googles datamaskin har psykedeliske drømmer

Deep Dream er det programmet Google bruker til å analysere alle bildene på Google Images, for så å katalogisere dem og dermed forbedre søkbarheten for bilder som ligner på hverandre. Men hvis man overdriver noen parametere, overanalyseres bildene, og programmet finner øyer og skapninger der de overhode ikke eksisterer. Som et vondt, psykedelisk mareritt.

”Vi starter med et eksisterende bilde og fôrer det til vårt nevrale nettverk,” forklarte Google i fjor da Deep Dream først ble lansert. ”Så sier vi til nettverket: ’Hva du enn ser her, vil jeg har mer av det!’ Dette skaper en feedback-loop: hvis en sky ser litt ut som en fugl, vil nettverket gjøre at det ser mer ut som en fugl. Som igjen gjør at nettverket gjenkjenner fuglen enda tydeligere ved neste skanning og så videre, helt til en meget detaljert fugl blir synlig, tilsynelatende ut av ingenting.”

Da en video av en av Trumps valgtaler ble sendt gjennom Deep Dream-programmet, fremsto hovedpersonen tidvis som en blanding mellom en hund og en ugle, ofte med flere sett øyne, og innimellom noe som ser ut som tentakler nedover fra haken.

Donald Trump kan med andre ord bli enda skumlere enn han allerede er.

Se videoen under.

Kilde: BGR

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovet Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrytende kapasitet. Nå er batteriene her ... og de er ganske alminnelige.
Superdatamaskin er Teslas våpen Superdatamaskinen Tesla Dojo er deres våpen i kampen om å ha de sikreste, mest selvkjørende bilene.
Ikonisk studiomikrofon er tilbake Neumanns ikoniske rørmikrofon M 49 er tilbake. Men den er langt fra billig.
Robotklippere feirer Curiositys bursdag Curiosity Rover har i dag vært på Mars i 10 år. Det feires av 100.000 robotgressklippere.
EU vil ha totalovervåkning av alle samtalene dine Et forslag fra EU-kommisjonen vil innføre omfattende granskning av samtaler, med hensikten om å beskytte barn mot overgrep, et inngrep som i praksis betyr totalovervåkning av alle borgere.
Slik lager du din egne fantasy-illustrasjoner Med en enkelt kommando lager maskinen fantastiske bilder basert utelukkende på din fantasi.
Følg Lyd & Bilde