Search
Generic filters

Google blokkerer Gmail-importering til Facebook

Google har sett seg lei på at Facebook ikke muliggjør eksport av brukerdata, og blokkerer derfor sin brukerinformasjon til Facebook.

For at et sosialt nettverk skal ekspandere stort, er det avhengig av at mennesker inviterer hverandre, da først og fremst via e-post. En viktig bidragsyter til Facebooks store vekst har vært muligheten for brukerne å automatisk invitere sine Gmail-kontakter til å bli med i nettverket. Men Facebook har ikke gjengjeldt tjenesten ved å tillate Gmail-brukere å se hvem av sine Facbook-kontakter som bruker Gmail. Google setter derfor ned foten, og blokkerer Facebook fra å fortsette å linke til Gmail-kontoer.

”Vi har et eget programmeringsteam for datafrigjøring, dedikert til å konstruere import- og eksportverktøy for brukere. Vi er ikke alene. Mange andre nettsider tillater også brukerne å importere og eksportere sin informasjon, inkludert kontakter, raskt og enkelt. Men nettsider som ikke gjør dette, som Facebok, etterlater brukerne ved en datablindgate,” sier Google i en pressemelding.

”Vi vil ikke lenger tillate nettsider å automatisk importere brukeres Google-kontakter (via vår API) med mindre de tillater en liknende eksportering til andre nettsteder,” står det videre.
Facebook dominerer
Facebook og Google er dermed i en kamp om hvem som kontrollerer identitet på nettet, som Facebook for øyeblikket dominerer, med sin Connect-tjeneste som automatisk logger deg inn på enkelte sider og transporterer profilen din, og gir nettstedene og nå mobilapplikasjoner en enkel måte å la brukerne logge inn på via deres Facebook-informasjon. Dette gjelder imidlertid kun nettsteder som har inngått partnerskap med Facebook, noe som ikke gjelder Google.
Google tar opp kampen
At Google nå tar opp kampen, er mest sannsynlig på grunn av lanseringen av sin konkurrerende sosiale nettjeneste, som ryktet sier skal hete Google Me. Den raskeste måten å få i gang hjulene på ville være for Googles 176 millioner månedlige brukere å kryssindeksere sine venner blant Facebooks 500 millioner medlemmer. Facebook er selvsagt ikke spesielt interessert i å gi en ny konkurrent denne muligheten, spesielt ikke en på Googles størrelse, og gjør det helt klart at Googles brukere ikke får disse Facebook-dataene.
Stengte for Twitter
Facebook har det med å sette kjepper i hjulene for sine rivaler, og til nå har de aldri blitt skikkelig utfordret. I juni ga Twitter sine brukere via en Facebook-applikasjon mulighet til å finne ut hvem av sine Facebook-venner som også brukte Twitter, så man kunne følge dem eller lage lister de kunne følge. Facebook stengte fort denne tjenesten.
Partnere får tilgang
Partnere, derimot, som Yahoo og Microsoft, får tilgang på Facebook-data. Ønsker du å liste dine Facebook-kontakter på din Gmail-konto, kan du lage en ny konto hos enten Yahoo Mail eller Microsofts Hotmail, importere dine Facebook-venners e-post-adresser, og videre eksportere dem til en enkelt fil som importeres til Gmail.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.