Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Google-app vil få deg til å spise sunnere

Teller antall kalorier i et matfotografi.

Skrevet av / 21.06.15 - 20:11
Google-app vil få deg til å spise sunnere

Du vet de matbildene du digger å laste opp på Instagram og Facebook? Vel, Google kan være på vei med en app som fort kan stille deg i skammekroken. Den vet nemlig hvor mange kalorier som er i måltidet ditt, bare ved å analysere bildet.

Algoritme teller kalorier
I mai kunne Google-forsker Kevin Murphy på en messe i Boston avsløre sitt arbeid med en ny algoritme som analyserer et stillbilde av mat, og deretter beregner hvor mange kalorier som er på tallerkenen. Algoritmen har fått kodenavnet Im2Calories, og i ett eksempel kunne den se på et bilde og telle to egg, to pannekaker og tre baconskiver. Deretter beregnet algoritmen størrelsen på hver matingrediens, ved å ta størrelsen på tallerkenen og ulike rekvisitter. For eksempel en ketsjupflaske på siden.

Im2Calories krever ikke høyoppløste matbilder, det holder med et typisk Instagram-bilde.

Forskningsprosjekt
Algoritmen er så langt bare et forskningsprosjekt, og det er ikke sikkert det noensinne kommer til den gjengse forbruker. Men at det er Google som har patentet på teknologien, og når man ser hvor langt søketeknologien på nett har kommet, så vil det forundre oss om vi ikke etter hvert får se en variant av denne teknologien i en brukervennlig mobilapp. Og dermed gjøre det enklere å velge sunnere mat.

Kilde: PopSci

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top