Musikk i skyen

Apple slipper iTunes Match som flytter musikkbiblioteket ditt i nettskyen. Foreløpig bare i USA, men snart kommer det hit også.
forfatter

Det er bare iTunes-brukere i USA som kan abonnere på iTunes match – foreløpig. En ny versjon av iTunes som ble lansert i går, gjør det nemlig mulig på aktivere et abonnement hvor man kan kopiere all musikken man har i iTunes, opp i nettskyen til Apple, og så har man tilgang til all musikken man har.

Uansett hvor man er, fra en iPad, iPod, Mac-er, PC-er eller iPhone som er tilkoblet.

Da flyttes all musikken i nettskyen, også den man har lastet ned fra andre steder, CD-er man har rippet og naturligvis musikk man har kjøpt i iTunes.

iTunes Match erstatter 128 kbps filer med 256 kbps i nettskyen, men rører ikke musikken du har liggende på hovedmaskinen. Enten det er en iMac eller PC med iTunes.

Det er kun musikken som kopieres til nettskyen som konverteres til 256 kbps AAC-filer, så om du har lossless-filer liggende på harddisken, vil du bare kunne spille av en 256 kbps versjon av den på en iPod som synkroniserer med iTunes Match, og laster ned kopien fra nettskyen.

iTunes Match koster 25 dollar i året, og krever at man laster ned iTunes versjonn 10.5.1 før man kan arkivere abonnementet, og som sagt er det bare i USA at tjenesten er lansert hittil.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.