Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Gjør musikken tilgjengelig overalt

Apple slipper iTunes Match som flytter musikkbiblioteket ditt i nettskyen. Foreløpig bare i USA, men snart kommer det hit også.

Skrevet av / 15.11.11 - 09:54
Gjør musikken tilgjengelig overalt

Det er bare iTunes-brukere i USA som kan abonnere på iTunes match – foreløpig. En ny versjon av iTunes som ble lansert i går, gjør det nemlig mulig på aktivere et abonnement hvor man kan kopiere all musikken man har i iTunes, opp i nettskyen til Apple, og så har man tilgang til all musikken man har.

Uansett hvor man er, fra en iPad, iPod, Mac-er, PC-er eller iPhone som er tilkoblet.

Da flyttes all musikken i nettskyen, også den man har lastet ned fra andre steder, CD-er man har rippet og naturligvis musikk man har kjøpt i iTunes.

iTunes Match erstatter 128 kbps filer med 256 kbps i nettskyen, men rører ikke musikken du har liggende på hovedmaskinen. Enten det er en iMac eller PC med iTunes.

Det er kun musikken som kopieres til nettskyen som konverteres til 256 kbps AAC-filer, så om du har lossless-filer liggende på harddisken, vil du bare kunne spille av en 256 kbps versjon av den på en iPod som synkroniserer med iTunes Match, og laster ned kopien fra nettskyen.

iTunes Match koster 25 dollar i året, og krever at man laster ned iTunes versjonn 10.5.1 før man kan arkivere abonnementet, og som sagt er det bare i USA at tjenesten er lansert hittil.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

Nå blir Googles AI mye flinkere - på norsk!

Hyperloop i Italia

0
Scroll to Top