Forbrukerne synes ikke smartklokker er smarte

I 2014 ble det bare solgt 720.000 smartklokker med Android Wear. I hele verden.
Annonse
Annonse
forfatter

Vi har tidligere uttrykt vår skepsis mot smartklokker, og da vi testet LGs smartklokke G Watch R, hadde vi en del å utsette på Android Wear, som er Googles operativsystem for smartklokker og andre såkalte wearables, eller nær-kroppen-dingser.

Åpenbart er de fleste forbrukere enige med oss. I hvert fall viser tall fra analyseinstituttet Canalys, at ut av 4,6 millioner solgte smarte wearables på globalt plan i hele 2014 var bare 720.000 enheter basert på Android Wear. Blant disse klarte Moto 360 fra Motorola seg best.

Men med et salg på flere millioner enheter gikk det langt bedre for de såkalte fitness-armbåndene – smarte armbånd fra firmaer som FitBit og Jawbone.

Til Wall Street Journal uttaler analytiker Daniel Matte fra Canalys, at hovedproblemet for Android Wear er at det «ikke er spesielt bra». Han peker på kort batterilevetid som et spesielt stort problem, men også fraværet av brukbare apper til Android Wear er en hindring for salget.

Det er imidlertid mulig at markedet for smartklokker får en saltvannsinnsprøytning i løpet av 2015, tilføyer han. Mange forbrukere venter nemlig på Apple Watch, som forventes å komme på markedet i løpet av april.

For å sette omsetningen av Android Wear-produkter i perspektiv, så solgte Apple stort sett like så mange iPhones om dagen – godt over en halv million enheter hver eneste dag – i den siste halvdelen av 2014, som det på globalt plan ble solgt Android Wear-enheter på et helt år!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Les også

Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.