Forbrukerne synes ikke smartklokker er smarte

I 2014 ble det bare solgt 720.000 smartklokker med Android Wear. I hele verden.

Skrevet av / 02.04.15 - 00:01
Forbrukerne synes ikke smartklokker er smarte

Vi har tidligere uttrykt vår skepsis mot smartklokker, og da vi testet LGs smartklokke G Watch R, hadde vi en del å utsette på Android Wear, som er Googles operativsystem for smartklokker og andre såkalte wearables, eller nær-kroppen-dingser.

Åpenbart er de fleste forbrukere enige med oss. I hvert fall viser tall fra analyseinstituttet Canalys, at ut av 4,6 millioner solgte smarte wearables på globalt plan i hele 2014 var bare 720.000 enheter basert på Android Wear. Blant disse klarte Moto 360 fra Motorola seg best.

Men med et salg på flere millioner enheter gikk det langt bedre for de såkalte fitness-armbåndene – smarte armbånd fra firmaer som FitBit og Jawbone.

Til Wall Street Journal uttaler analytiker Daniel Matte fra Canalys, at hovedproblemet for Android Wear er at det «ikke er spesielt bra». Han peker på kort batterilevetid som et spesielt stort problem, men også fraværet av brukbare apper til Android Wear er en hindring for salget.

Det er imidlertid mulig at markedet for smartklokker får en saltvannsinnsprøytning i løpet av 2015, tilføyer han. Mange forbrukere venter nemlig på Apple Watch, som forventes å komme på markedet i løpet av april.

For å sette omsetningen av Android Wear-produkter i perspektiv, så solgte Apple stort sett like så mange iPhones om dagen – godt over en halv million enheter hver eneste dag – i den siste halvdelen av 2014, som det på globalt plan ble solgt Android Wear-enheter på et helt år!

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Nå gjelder EUs strenge nettverksregler

Luna 25 krasjet på månen

Nå kan Google oppsummere for deg

Russlands første romrakett på 50 år

De første turistene i verdensrommet

Google Assistant får AI-motor

Scroll to Top