Flere med Thunderbolt

Annonse
Annonse
forfatter

Apple har allerede datamaskiner med Thunderbolt, det nye grensesnittet for digital tilkobling av det meste. Med de nye supertynne MacBook Air og den kompakte Mac Mini, utvides utvalget maskiner med Thunderbolt-kontakt.

Lavere priser

Men minst like viktig er det at de nye MacBook Air er raskere, og rimeligere. Nå kan man få en 11-tommers MacBook Air, med 1,6 GHz tokjerners i5 prosessor til 7.890 kroner. Da får man 64 GB SSD-minne i stedet for vanlig harddisk. Noe som gjør det mulig å holde vekten og tykkelsen nede, og gir maskinen bedre batteritid.

En dyrere versjon har 4 mot 2 GB minne, større 128 SSD-minnelagring, og koster 9.490 kroner, mens en 13-tommers utgave starter på 10.290 kroner for 1.7 GHz i5-prosessor, 4 GB minne og 128 GB SSD. Toppmodellen har samme prosessor, men 256 GB SSD til 12.590 kroner, og kan bestilles med en enda hvassere 1,8 HGz tokjerne i7-prosessor.

Felles for dem alle, er Thunderbolt-kontakt og bakgrunnsbelyst tastatur, mens 13-tommerne praktisk nok har SD-kortspalte i tillegg.

Den lille Mac Mini er også oppgradert, og nedgradert, for Apple har fjernet CD/DVD-brenneren. Prisene starter på 4.790 kroner for en Mini med 2,3 GHz i5-prosessor og 500 GB harddisk, og det finnes en serverutgave for de som trenger det, med to 500 GB harddisker og den kjappere i7-prosessoren.

En Mac Mini er med sin kompakte størrelse og mange tilkoblinger – også Thunderbolt – glimrende som medieserver i stuen, og kan kobles til flatskjermen via HDMI-kontakten, og anlegget – eller en DAC –  via den optisk digitale lydutgangen for best mulig lyd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.