Flere med Thunderbolt

forfatter

Apple har allerede datamaskiner med Thunderbolt, det nye grensesnittet for digital tilkobling av det meste. Med de nye supertynne MacBook Air og den kompakte Mac Mini, utvides utvalget maskiner med Thunderbolt-kontakt.

Lavere priser

Men minst like viktig er det at de nye MacBook Air er raskere, og rimeligere. Nå kan man få en 11-tommers MacBook Air, med 1,6 GHz tokjerners i5 prosessor til 7.890 kroner. Da får man 64 GB SSD-minne i stedet for vanlig harddisk. Noe som gjør det mulig å holde vekten og tykkelsen nede, og gir maskinen bedre batteritid.

En dyrere versjon har 4 mot 2 GB minne, større 128 SSD-minnelagring, og koster 9.490 kroner, mens en 13-tommers utgave starter på 10.290 kroner for 1.7 GHz i5-prosessor, 4 GB minne og 128 GB SSD. Toppmodellen har samme prosessor, men 256 GB SSD til 12.590 kroner, og kan bestilles med en enda hvassere 1,8 HGz tokjerne i7-prosessor.

Felles for dem alle, er Thunderbolt-kontakt og bakgrunnsbelyst tastatur, mens 13-tommerne praktisk nok har SD-kortspalte i tillegg.

Den lille Mac Mini er også oppgradert, og nedgradert, for Apple har fjernet CD/DVD-brenneren. Prisene starter på 4.790 kroner for en Mini med 2,3 GHz i5-prosessor og 500 GB harddisk, og det finnes en serverutgave for de som trenger det, med to 500 GB harddisker og den kjappere i7-prosessoren.

En Mac Mini er med sin kompakte størrelse og mange tilkoblinger – også Thunderbolt – glimrende som medieserver i stuen, og kan kobles til flatskjermen via HDMI-kontakten, og anlegget – eller en DAC –  via den optisk digitale lydutgangen for best mulig lyd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.