Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Elon Musk vil forhindre onde datamaskiner

Når datamaskinene blir smartere enn oss, skal vi passe på! Teslas grunnlegger donerer 76 millioner kroner for å forebygge at de tar over verden.

Skrevet av / 21.01.15 - 15:31
Elon Musk vil forhindre onde datamaskiner

Datamaskinene blir stadig raskere og smartere, og tanken om en kunstig intelligens, som kan måle seg med vår egen, er ikke lenger ren utopi. Men hva vil da skje med oss mennesker? Kan vi lene oss tilbake i stolen og nyte livet, mens robottjeneren klarer oppgavene – eller får vi en Terminator-lignende dommedag, hvor vi blir ryddet av veien for å gi plass til den nye og bedre versjonen?

Elon Musk, som er mest kjent som grunnlegger av Tesla Motors, er en av futuristene som maner til forsiktighet, når vi skaper teknologi som overgår oss i mental styrke. Det har han flere ganger uttalt seg om i senere tid, og nå setter han handling bak ordene.

Elon Musk
Elon Musk har tidligere uttalt seg om faren for ondsinnet AI. Nå setter han handling og penger bak ordene. Foto: AP

Forrige uke annonserte han at han vil donere 10 millioner dollar til Future Of Life Insitute, som vil iverksette et globalt forskningsprogram med det formål å sikre at AI (kunstig intelligens) forblir i menneskehetens tjeneste og ikke utarter seg til noe som kan true oss.

Musk publiserte nylig et åbent brev med underskrifter fra en lang rekke AI-forskere, som oppfordrer til å forske på forebygging mot fientlig kunstig intelligens.

Institutte søker dessuten frivillige, som kan fylle ut søknad her.

Les også: Roboter i alle land – foren dere!

Kilde: Wired

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

Nå blir Googles AI mye flinkere - på norsk!

Hyperloop i Italia

0
Scroll to Top