Nyhet

Elkjøp lanserer butikkhjelp via webcam

I kampen mot koronavirus, men det er også interessant på flere måter.

Skrevet av / 27.03.20 - 12:29
Elkjøp lanserer butikkhjelp via webcam

Det er mildt sagt spesielle tider. Ja, vi er alle lei av å lese om Covid-19, også kjent som koronavirus, men det dukker da også opp noen spennende nyheter midt oppi det hele.

Les også Dette trenger du på hjemmekontoret ditt Jada, vi jobber hjemmefra vi også. Bli med hjem til Gråbein, og få tips til hvordan du gjør ditt hjemmekontor til et underholdningssenter.

Som for eksempel dagens nyhet fra Elkjøp, som lanserer digital butikkassistanse. Altså, du får shoppinghjelp av butikkansatte via videosamtale. Elkjøp kaller tjenesten LIVE shopping.

I disse dager er fysiske butikkbesøk små og korte, hvor folk kun er i butikk for å kjøpe nødvendige varer de trenger der og da. Vindusshopping og teppesliting er borte som dugg for solen.

Ubrukte demoprodukter mot koronavirus

Demoproduktene står da også ubrukt. Dette har Elkjøp tatt konsekvensen av ved å i stedet stille samtlige spill-PC-er de ellers har i demo, til rådighet i forskning på koronaviruset. Det gjelder over 200 gamingmaskiner, som nå er koblet på det verdensomspennende Folding@Home-nettverket. Som lar privatpersoner donere datakraft til forskning.

Elkjop gaming-pc-er, Codi-19 / koronavirus
I kampen mot Covid-19, også kjent som koronaviruset, stiller Elkjøp alle sine drøyt 200 gaming-PC-er til rådighet til forskning på viruset. Foto: Elkjøp

Andre tiltak

I løpet av de siste dagene har Elkjøp også lansert klikk og hent på parkeringsplassen. Og dessuten kontaktløs betaling med Vipps i samtlige butikker.

Digital shoppingassistanse = fremtiden?

At Elkjøp nå lanserer digital shoppingassistanse er en annen naturlig konsekvens av at folk shopper online fremfor å oppsøke butikkene.

Men det er ikke bare nå midt i smittefrykten at slike tjenester kommer godt med. Folk ønsker seg stadig mer effektiv og smertefri handel, uten å måtte kjøre langt eller stå i kø for å gjøre handelen sin. Det kan ikke minst være en miljøfordel at man slipper å kjøre så mye fra og til butikken.

Det vil derfor forundre oss stort om disse tjenestene blir fjernet når Covid-19-pandemien trekker seg tilbake. At stadig flere butikker tar kontaktfri betaling med Vipps er en trend vi har sett en stund, og som garantert er her for å bli.

Å faktisk få personlig assistanse over video på vår digitale handlerunde kan også godt være noe som straks får skikkelig fotfeste. Noe som fort blir en del av vår nye handelshverdag.

Produsenter og forhandlere tvinges i disse periodene til å tenke nytt, og det kan det komme mye spennende ut av. Tross alt.

LIVE shopping hos Elkjøp er tilgjengelig fra i dag på elkjop.no.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Nå gjelder EUs strenge nettverksregler

Luna 25 krasjet på månen

Nå kan Google oppsummere for deg

Russlands første romrakett på 50 år

De første turistene i verdensrommet

Google Assistant får AI-motor

Scroll to Top