Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Elektrisk jetfly skal ta av og lande vertikalt

Elon Musks neste store ide.

Det skorter ikke på radikale ideer i verden. Men når ideene kommer fra Teslas grunnlegger Elon Musk, så kan det være greit å lytte, nesten uansett hvor ekstremt det låter. Som for eksempel hans supermoderne kollektive fremkomstmiddel ”hyperloop”, som det i disse dager foreligger konkrete planer for utbyggingen av.

Les også: ”Umulig” rakettmotor kan endre romfarten

Elon Musk er en av våre største visjonærer. (Foto: oninnovation.com)

Elon Musk er en av våre største visjonærer. (Foto: oninnovation.com)

Men Musks hjerne hviler aldri. Mellom å forsøke å revolusjonere bilindustrien med sine elektriske Tesla-biler og å gjøre romfart langt rimeligere med returnerbare romfartøy (som vil være nødvendig om man for eksempel skal kolonisere Mars), har han nå tenkt ut et konsept for elektriske jetfly, som kan ta av og lande vertikalt. Ikke ulikt Harrier Jump Jet (artikkelfoto), men da med elektrisitet som drivstoff fremfor forurensende parafinblandinger.

Det var under en spørsmålsrunde under den nylig avholdte SpaceX Hyperloop Pod Award Ceremony at Elon Musk ble spurt om hans neste store ide. Hvorpå han gikk inn på elektrisk luftfart.

– Jeg har tenkt på vertikal letting og landing med et elektrisk jetfly en del. Og jeg tror jeg har noe som kan være tett på en løsning. Jeg er meget fristet til å gjøre noe med det.

Tidligere, i oktober i fjor, under et intervju med Marketplace, var han også inne på temaet.

– Jeg liker ideen rundt et elektrisk flyselskap. Jeg tror man kunne laget et ganske kult supersonisk jetfly med vertikal letting og landing. Det ville vært veldig moro. Jeg har tenkt ut en design for et slikt.

Annonse
Bose QuieComfort 25 er meget effektive i å kansellere støy utenfra. Men lydkvaliteten ellers er middelmådig. Hvem vet - kanskje vi kan droppe dem når flyene blir elektriske? (Foto: Bose)

Støydempende hodetelefoner som Bose QuietComfort 25 vil nok bli aktuelt også med elektriske fly. (Foto: Bose)

Vi får bare håpe at dette blir virkelighet en dag. Og at konseptet også kommer til passasjerflyene. Hva støynivå gjelder, vil nok dette ligge på nesten det samme, da det i større grad skyldes luftstrømmene gjennom jetmotorene enn det gjør forbrenningen.

Kilde: BGR

(Artikkelfoto: Wikipedia)

forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Elon Musks neste store ide.

Elon Musks neste store ide.

Elon Musks neste store ide.

Elon Musks neste store ide.

Elon Musks neste store ide.

Elon Musks neste store ide.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.