Teknologi

Elon Musks neste store ide.
Annonse
Annonse
forfatter

Det skorter ikke på radikale ideer i verden. Men når ideene kommer fra Teslas grunnlegger Elon Musk, så kan det være greit å lytte, nesten uansett hvor ekstremt det låter. Som for eksempel hans supermoderne kollektive fremkomstmiddel ”hyperloop”, som det i disse dager foreligger konkrete planer for utbyggingen av.

Les også: ”Umulig” rakettmotor kan endre romfarten

Elon Musk er en av våre største visjonærer. (Foto: oninnovation.com)
Elon Musk er en av våre største visjonærer. (Foto: oninnovation.com)

Men Musks hjerne hviler aldri. Mellom å forsøke å revolusjonere bilindustrien med sine elektriske Tesla-biler og å gjøre romfart langt rimeligere med returnerbare romfartøy (som vil være nødvendig om man for eksempel skal kolonisere Mars), har han nå tenkt ut et konsept for elektriske jetfly, som kan ta av og lande vertikalt. Ikke ulikt Harrier Jump Jet (artikkelfoto), men da med elektrisitet som drivstoff fremfor forurensende parafinblandinger.

Det var under en spørsmålsrunde under den nylig avholdte SpaceX Hyperloop Pod Award Ceremony at Elon Musk ble spurt om hans neste store ide. Hvorpå han gikk inn på elektrisk luftfart.

– Jeg har tenkt på vertikal letting og landing med et elektrisk jetfly en del. Og jeg tror jeg har noe som kan være tett på en løsning. Jeg er meget fristet til å gjøre noe med det.

Annonse

Tidligere, i oktober i fjor, under et intervju med Marketplace, var han også inne på temaet.

– Jeg liker ideen rundt et elektrisk flyselskap. Jeg tror man kunne laget et ganske kult supersonisk jetfly med vertikal letting og landing. Det ville vært veldig moro. Jeg har tenkt ut en design for et slikt.

Bose QuieComfort 25 er meget effektive i å kansellere støy utenfra. Men lydkvaliteten ellers er middelmådig. Hvem vet - kanskje vi kan droppe dem når flyene blir elektriske? (Foto: Bose)
Støydempende hodetelefoner som Bose QuietComfort 25 vil nok bli aktuelt også med elektriske fly. (Foto: Bose)

Vi får bare håpe at dette blir virkelighet en dag. Og at konseptet også kommer til passasjerflyene. Hva støynivå gjelder, vil nok dette ligge på nesten det samme, da det i større grad skyldes luftstrømmene gjennom jetmotorene enn det gjør forbrenningen.

Kilde: BGR

(Artikkelfoto: Wikipedia)

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Pro-Ject har oppgradert retrospilleren The Classic, og skapt et av de beste kjøpene i klassen.
Et bedre phono-trinn kan være det som skal til for å løfte selv de minste nyansene ut av rillene på vinylen.
Det er en gåte hvorfor Hegel ikke har gjort dette før. Deres første phono-trinn lykkes på alle vesentlige punkter.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Spiller SACD/CD og har fem digitale innganger
Har du en Formation-høyttaler fra B&W, kan du glede deg over at B&W Music-appen endelig har kommet for musikkavspilling og multiromsstyring.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekoding og hodetelefonforsterker.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Avanserte treningsfunksjoner og bedre kontroll på prestasjonene.