Electrocompaniet vant Nyskapningsprisen

Nyskapningsprisen i Rogaland, som normalt pleier å gå til oljerelatert bransje, går i år til Electrocompaniet.
Annonse
Annonse
forfatter

Nyskapningsprisen, som er etablert av NHO Rogaland, Stiftelsen Rogalandsforskning og Rogaland fylkeskommune, pålyder 100.000 kroner. Formålet er å stimulere til nyvinning og innovering. I tilfellet Electrocompaniet dreier det seg om å lage høykvalitets hi-fi-produkter rettet mot måten dagens unge lytter til musikk på: via streaming og iPod.

– I de siste årene har det skjedd en revolusjon i måten vi kjøper og avspiller musikk – digitaliseringen har gjort at musikk nå er til stede overalt, men ofte i et komprimert format og med tilsvarende dårlig kvalitet. Dynamikken og nyansene i musikken forsvinner og lytteopplevelsen blir forringet. Hvorfor skal vi ta til takke med dårlig kvalitet på musikken når vi forlanger kvalitet på alt annet, spør daglig leder Mikal Dreggevik i en pressemelding.

Electrocompaniet lager sine produkter i Norge, der hvor andre gjør sin produksjon i Østen, da hovedsakelig Kina. Dette gjør produktene litt dyrere, men samtidig mer pålitelige, i følge Electrocompaniet.

– Vi har all vår produksjon i Norge og har hatt det siden 2005. Det blir lagt veldig godt merke til i utlandet, spesielt i Asia, sier markedssjef Jonny Rydningen i Electrocompaniet til DN.no.

electrocompaniet.no

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Hybrid-SUV-en Formentor er først ut. Men vi har flere spennende helelektriske nyheter i vente.
Innstegsvarianten av Tesla Model 3 settes ned med 50.000 kroner, med umiddelbar virkning.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Med den største oppdateringen av Google Earth på mange år blir det nå mulig å se millioner av satelittbilder fra bl.a. NASA i timelapse. Disse viser tiårenes markante forandringer av kloden.
Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.
Innstegsvarianten av Tesla Model 3 settes ned med 50.000 kroner, med umiddelbar virkning.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!