Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Electrocompaniet vant Nyskapningsprisen

Nyskapningsprisen i Rogaland, som normalt pleier å gå til oljerelatert bransje, går i år til Electrocompaniet.

Skrevet av / 13.01.12 - 10:00
Electrocompaniet vant Nyskapningsprisen

Nyskapningsprisen, som er etablert av NHO Rogaland, Stiftelsen Rogalandsforskning og Rogaland fylkeskommune, pålyder 100.000 kroner. Formålet er å stimulere til nyvinning og innovering. I tilfellet Electrocompaniet dreier det seg om å lage høykvalitets hi-fi-produkter rettet mot måten dagens unge lytter til musikk på: via streaming og iPod.

– I de siste årene har det skjedd en revolusjon i måten vi kjøper og avspiller musikk – digitaliseringen har gjort at musikk nå er til stede overalt, men ofte i et komprimert format og med tilsvarende dårlig kvalitet. Dynamikken og nyansene i musikken forsvinner og lytteopplevelsen blir forringet. Hvorfor skal vi ta til takke med dårlig kvalitet på musikken når vi forlanger kvalitet på alt annet, spør daglig leder Mikal Dreggevik i en pressemelding.

Electrocompaniet lager sine produkter i Norge, der hvor andre gjør sin produksjon i Østen, da hovedsakelig Kina. Dette gjør produktene litt dyrere, men samtidig mer pålitelige, i følge Electrocompaniet.

– Vi har all vår produksjon i Norge og har hatt det siden 2005. Det blir lagt veldig godt merke til i utlandet, spesielt i Asia, sier markedssjef Jonny Rydningen i Electrocompaniet til DN.no.

electrocompaniet.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

Nå blir Googles AI mye flinkere - på norsk!

Hyperloop i Italia

0
Scroll to Top