Teknologi

Man kan virkelig trives på en el-sykkel. I 45 kilometer i timen!
forfatter

Ordet el-sykkel er vel nærmest noe som fører tankene mot ”eldre” og ”fornuftige” medborgere. Men det er ikke dem det tyske merket Grace vill forsøke å lokke til seg. I sitt sortiment har de både bysykler og tøffe offroadsykler. Så kan de skryte av en akselerasjon fra 0 til 45 km/t på bare et par sekunder.

Sterkest og tøffest er Grace One, som har en toppfart på 45 kilometer i timen – før du selv har begynt å tråkke – og har en 1300-watts bakhjulsmotor, LCD-tegnrute og en vekt på 33 kilo. Den er så kraftig at den ikke klassifiseres som sykkel!

EASY_1-460x306
Fornuftig og kjedelig? Med offroad-utrustning, toppfart på 45 km/t og rask akselerasjon legger man raskt alle fordommer mot el-sykler bak seg.

Grace-sykkelen kan faktisk være et alternativ til bilen om man pendler 1,5 eller 2 mil hver dag og ellers tilbringer lang tid i bilkø. Sykkelen har en rekkevidde på 6 mil på én ladning.

De fleste av Graces modeller finnes både som vanlige 25 km/t-sykler og som raske 45 km/t-varianter. Eller ”Speed Pedelecs”.

Dessverre koster det å være kongen på sykkelbanen. Prisene begynner på nesten 25.000 kroner, mens den tøffeste versjonen av Grace One setter deg tilbake nesten 70.000 kroner.

grace-bikes.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også: