El-sykler kan også være kule

Man kan virkelig trives på en el-sykkel. I 45 kilometer i timen!

Ordet el-sykkel er vel nærmest noe som fører tankene mot ”eldre” og ”fornuftige” medborgere. Men det er ikke dem det tyske merket Grace vill forsøke å lokke til seg. I sitt sortiment har de både bysykler og tøffe offroadsykler. Så kan de skryte av en akselerasjon fra 0 til 45 km/t på bare et par sekunder.

Sterkest og tøffest er Grace One, som har en toppfart på 45 kilometer i timen – før du selv har begynt å tråkke – og har en 1300-watts bakhjulsmotor, LCD-tegnrute og en vekt på 33 kilo. Den er så kraftig at den ikke klassifiseres som sykkel!

EASY_1-460x306
Fornuftig og kjedelig? Med offroad-utrustning, toppfart på 45 km/t og rask akselerasjon legger man raskt alle fordommer mot el-sykler bak seg.

Grace-sykkelen kan faktisk være et alternativ til bilen om man pendler 1,5 eller 2 mil hver dag og ellers tilbringer lang tid i bilkø. Sykkelen har en rekkevidde på 6 mil på én ladning.

De fleste av Graces modeller finnes både som vanlige 25 km/t-sykler og som raske 45 km/t-varianter. Eller ”Speed Pedelecs”.

Dessverre koster det å være kongen på sykkelbanen. Prisene begynner på nesten 25.000 kroner, mens den tøffeste versjonen av Grace One setter deg tilbake nesten 70.000 kroner.

grace-bikes.com

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Vil erstatte HBO Nordic i løpet av 2021, med premiere på en rekke storfilmer!
Nettopp kjøpt deg ny TV til PS5 eller Xbox? Vi viser deg hvordan du aktiverer den beste og raskeste spillmodusen!
Qualcomm har i forbindelse med Snapdragon Tech Summit lansert etterfølgeren til Snapdragon 865. Den nye Snapdragon 888 vil være å finne i en rekke Android-flaggskip i 2021.
Nettopp kjøpt deg ny 4K-TV? Da kan du innvie den med Last Christmas i remastret 4K-versjon!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
La ikke størrelsen lure deg, Phono Box RS2 har alt en vinylentusiast trenger.
Alle ønsker seg harde pakker, vi også, derfor har vi satt sammen den feteste gavelisten vi kunne komme på.
Stereoanlegget på soverommet til Jimi Hendrix i London låter nå akkurat som det gjorde da han lyttet til det.
Dette har de aldri gjort før, hvertfall ikke på denne måten.
Parlamentet ønsker å bidra til bærekraftige løsninger ved å fremme gjenbruk og reparasjon og ved å bekjempe praksiser som forkorter produkterslevetid.
Over for Europas største fotomesse
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.