SUPERTILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% RABATT DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

Dynaudio Consequence fyller 25

Michael Jackson topper Billboard-listen med Beat It, The Police gnåler om Every Breath You Take, Ronald Reagan er president i USA - og Dynaudio lanserer den massive Consequence-høyttaleren. Stadig i produksjon siden 1983.

Dynaudio Consequence var et state-of-the-art-produkt. En skikkelig tour de force for ingeniørene hos Dynaudio, som på tross av sin massive fysikk og høye pris, fremdeles er en populær høyttaler.
De store høyttalerne som forresten er 125 cm høye og veier 82 kilo, koster 210.000 kroner paret, og lages på bestilling til alle som vil ha.
Høyttalerne er femveis, men bruker seks elementer, i den isolerte basskassen på toppen sitter nemlig to 12-tommers basselementer i noe Dynaudio kaller Compound / Variovent bassystem. Et tilsvarende element som det man ser på toppen her, sitter inni kassen og fungerer som et ekstra stempel og øker rekkevidden i bassen til 20 hz.
I hovedmodulen sitter de fire andre elementene. Nederst sitter en 21 mm som rekker til 25 kHz, over den Dynaudios velkjente 28 mm Esotar diskant, med ytterligere en softdome over der igjen, men her på 3-tommer.
Som om det ikke var nok, har høyttalerne også en 6,5-tommer mellomtone med 75 mm aluminiumsvingspole. MSP (Magnesium Silicate Polymer) er det patenterte membranmateriale Dynaudio støper selv i et helt stykke uten skjøter.
Mange vet ikke at Dynaudio Consequence er verdens mest solgte high-end høyttaler, som siden 1983 er laget i 3000 par. Det er så mange som 120 par i året, ikke verst for en høyttaler fra 1983 til drøyt 200.000 kroner paret.
De som tenker på å bestille et par, bør legge seg på minnet at disse 4 ohms høyttalerne har en følsomhet så lavt som 83 dB, temmelig krevende for en hver forsterker, som bør være av samme kaliber som Consequence.
Dynaudio

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Den nye spesialmodellen henter deler fra øverste hylle.
De nye TrueControl ANC lar deg velge hvor mye støydemping og eq du vil ha.
Proffkameraet Sony FX6 kombinerer det beste av deres speilløse systemkameraer med det ypperste innen 4K kinematografi.
Logitech har nettopp sluppet det hevder er "verdens letteste trådløse gaming mus for e-sport."
Oppgradert LP12 med ny arm og platelager.
Forsterkere behøver ikke være sorte, bare se her.
Brettbare mobiler har allerede blitt gammelnorsk. Er Oppos sammenrullbare mobilskjerm fremtiden?
En skikkelig Atmos-planke med mange høyttalere til veldig lite penger. Og dessuten noen enda rimeligere lydplanker.