Search
Generic filters

Dynaudio Consequence fyller 25

Michael Jackson topper Billboard-listen med Beat It, The Police gnåler om Every Breath You Take, Ronald Reagan er president i USA - og Dynaudio lanserer den massive Consequence-høyttaleren. Stadig i produksjon siden 1983.

Dynaudio Consequence var et state-of-the-art-produkt. En skikkelig tour de force for ingeniørene hos Dynaudio, som på tross av sin massive fysikk og høye pris, fremdeles er en populær høyttaler.
De store høyttalerne som forresten er 125 cm høye og veier 82 kilo, koster 210.000 kroner paret, og lages på bestilling til alle som vil ha.
Høyttalerne er femveis, men bruker seks elementer, i den isolerte basskassen på toppen sitter nemlig to 12-tommers basselementer i noe Dynaudio kaller Compound / Variovent bassystem. Et tilsvarende element som det man ser på toppen her, sitter inni kassen og fungerer som et ekstra stempel og øker rekkevidden i bassen til 20 hz.
I hovedmodulen sitter de fire andre elementene. Nederst sitter en 21 mm som rekker til 25 kHz, over den Dynaudios velkjente 28 mm Esotar diskant, med ytterligere en softdome over der igjen, men her på 3-tommer.
Som om det ikke var nok, har høyttalerne også en 6,5-tommer mellomtone med 75 mm aluminiumsvingspole. MSP (Magnesium Silicate Polymer) er det patenterte membranmateriale Dynaudio støper selv i et helt stykke uten skjøter.
Mange vet ikke at Dynaudio Consequence er verdens mest solgte high-end høyttaler, som siden 1983 er laget i 3000 par. Det er så mange som 120 par i året, ikke verst for en høyttaler fra 1983 til drøyt 200.000 kroner paret.
De som tenker på å bestille et par, bør legge seg på minnet at disse 4 ohms høyttalerne har en følsomhet så lavt som 83 dB, temmelig krevende for en hver forsterker, som bør være av samme kaliber som Consequence.
Dynaudio

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.