Høyttaler:

Michael Jackson topper Billboard-listen med Beat It, The Police gnåler om Every Breath You Take, Ronald Reagan er president i USA - og Dynaudio lanserer den massive Consequence-høyttaleren. Stadig i produksjon siden 1983.

Dynaudio Consequence var et state-of-the-art-produkt. En skikkelig tour de force for ingeniørene hos Dynaudio, som på tross av sin massive fysikk og høye pris, fremdeles er en populær høyttaler.
De store høyttalerne som forresten er 125 cm høye og veier 82 kilo, koster 210.000 kroner paret, og lages på bestilling til alle som vil ha.
Høyttalerne er femveis, men bruker seks elementer, i den isolerte basskassen på toppen sitter nemlig to 12-tommers basselementer i noe Dynaudio kaller Compound / Variovent bassystem. Et tilsvarende element som det man ser på toppen her, sitter inni kassen og fungerer som et ekstra stempel og øker rekkevidden i bassen til 20 hz.
I hovedmodulen sitter de fire andre elementene. Nederst sitter en 21 mm som rekker til 25 kHz, over den Dynaudios velkjente 28 mm Esotar diskant, med ytterligere en softdome over der igjen, men her på 3-tommer.
Som om det ikke var nok, har høyttalerne også en 6,5-tommer mellomtone med 75 mm aluminiumsvingspole. MSP (Magnesium Silicate Polymer) er det patenterte membranmateriale Dynaudio støper selv i et helt stykke uten skjøter.
Mange vet ikke at Dynaudio Consequence er verdens mest solgte high-end høyttaler, som siden 1983 er laget i 3000 par. Det er så mange som 120 par i året, ikke verst for en høyttaler fra 1983 til drøyt 200.000 kroner paret.
De som tenker på å bestille et par, bør legge seg på minnet at disse 4 ohms høyttalerne har en følsomhet så lavt som 83 dB, temmelig krevende for en hver forsterker, som bør være av samme kaliber som Consequence.
Dynaudio

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
Historisk Golden Globe til avdød stjerne.
Amazons strømmetjeneste vil tilby mer eksklusivt innhold til nordiske kunder, og lanserer et samarbeid med ErosSTX.
Etter en lang koronapause er ventetiden (snart) over - se traileren til fjerdesesongen her.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde
Billig inngangsbillett til analog fotografering.