Teknologi

I ren Iron Man-stil skal branner i Dubais skyskrapere bekjempes med jetpacks.
forfatter

Etter politiet i Dubai har fått Lamborghinier, synes det bare fornuftig at ikke brannmennene også skal få sitt leketøy. Nå har byen signert en avtale med Martin Aircraft Company, om å utstyre sine brannmenn med jetpacks!

Her signeres avtalen i Dubai om 20 jetpacks. (Foto: Martin Aircraft Company)
Her signeres avtalen i Dubai om 20 jetpacks. (Foto: Martin Aircraft Company)

I stedet for ekte jetmotorer benyttes kanalmonterte vifter, som drives av en 2.0 liter V4-motor med 200 hestekrefter. De menneskelige flyprotesene kan fly opp i 900 meters høyde, som er nok til å bestige toppen av Burj Khalifa, verdens høyeste bygning med sine 828 meter. Med en toppfart på 70 km/t betyr det at det tar rundt et minutt å komme seg til toppen. Total flyvetid er 30 minutter, som gir noe tid til å se seg rundt i området hvor problemet eller brannen har oppstått.

Jetpackene kan flys både bemannet og med fjernstyring. Dermed kan for eksempel en jetpack flys til en person som står fast i høyden, og en pilot på bakken kan styre vedkommende til sikkerhet.

20 jetpacks skal leveres, hver koster 1,3 millioner kroner!

Kilder: Popsci.com og martinjetpack.com

(Artikkelfoto er av en prototype. Foto: Martin Aircraft Company)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.