Teknologi

I ren Iron Man-stil skal branner i Dubais skyskrapere bekjempes med jetpacks.
forfatter

Etter politiet i Dubai har fått Lamborghinier, synes det bare fornuftig at ikke brannmennene også skal få sitt leketøy. Nå har byen signert en avtale med Martin Aircraft Company, om å utstyre sine brannmenn med jetpacks!

Her signeres avtalen i Dubai om 20 jetpacks. (Foto: Martin Aircraft Company)
Her signeres avtalen i Dubai om 20 jetpacks. (Foto: Martin Aircraft Company)

I stedet for ekte jetmotorer benyttes kanalmonterte vifter, som drives av en 2.0 liter V4-motor med 200 hestekrefter. De menneskelige flyprotesene kan fly opp i 900 meters høyde, som er nok til å bestige toppen av Burj Khalifa, verdens høyeste bygning med sine 828 meter. Med en toppfart på 70 km/t betyr det at det tar rundt et minutt å komme seg til toppen. Total flyvetid er 30 minutter, som gir noe tid til å se seg rundt i området hvor problemet eller brannen har oppstått.

Jetpackene kan flys både bemannet og med fjernstyring. Dermed kan for eksempel en jetpack flys til en person som står fast i høyden, og en pilot på bakken kan styre vedkommende til sikkerhet.

20 jetpacks skal leveres, hver koster 1,3 millioner kroner!

Kilder: Popsci.com og martinjetpack.com

(Artikkelfoto er av en prototype. Foto: Martin Aircraft Company)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også