TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Brannmenn i Dubai får jetpacks!

I ren Iron Man-stil skal branner i Dubais skyskrapere bekjempes med jetpacks.

forfatter
Publisert 20.11.15 - 11:07

Etter politiet i Dubai har fått Lamborghinier, synes det bare fornuftig at ikke brannmennene også skal få sitt leketøy. Nå har byen signert en avtale med Martin Aircraft Company, om å utstyre sine brannmenn med jetpacks!

Her signeres avtalen i Dubai om 20 jetpacks. (Foto: Martin Aircraft Company)
Her signeres avtalen i Dubai om 20 jetpacks. (Foto: Martin Aircraft Company)

I stedet for ekte jetmotorer benyttes kanalmonterte vifter, som drives av en 2.0 liter V4-motor med 200 hestekrefter. De menneskelige flyprotesene kan fly opp i 900 meters høyde, som er nok til å bestige toppen av Burj Khalifa, verdens høyeste bygning med sine 828 meter. Med en toppfart på 70 km/t betyr det at det tar rundt et minutt å komme seg til toppen. Total flyvetid er 30 minutter, som gir noe tid til å se seg rundt i området hvor problemet eller brannen har oppstått.

Jetpackene kan flys både bemannet og med fjernstyring. Dermed kan for eksempel en jetpack flys til en person som står fast i høyden, og en pilot på bakken kan styre vedkommende til sikkerhet.

20 jetpacks skal leveres, hver koster 1,3 millioner kroner!

Kilder: Popsci.com og martinjetpack.com

(Artikkelfoto er av en prototype. Foto: Martin Aircraft Company)

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovet Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrytende kapasitet. Nå er batteriene her ... og de er ganske alminnelige.
Superdatamaskin er Teslas våpen Superdatamaskinen Tesla Dojo er deres våpen i kampen om å ha de sikreste, mest selvkjørende bilene.
Ikonisk studiomikrofon er tilbake Neumanns ikoniske rørmikrofon M 49 er tilbake. Men den er langt fra billig.
Robotklippere feirer Curiositys bursdag Curiosity Rover har i dag vært på Mars i 10 år. Det feires av 100.000 robotgressklippere.
EU vil ha totalovervåkning av alle samtalene dine Et forslag fra EU-kommisjonen vil innføre omfattende granskning av samtaler, med hensikten om å beskytte barn mot overgrep, et inngrep som i praksis betyr totalovervåkning av alle borgere.
Slik lager du din egne fantasy-illustrasjoner Med en enkelt kommando lager maskinen fantastiske bilder basert utelukkende på din fantasi.
Følg Lyd & Bilde