TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Denne dronen redder liv

En tysk veldedighetsorganisasjon har satt sammen et oktakopter som kan frakte en hjertestarter til hjerteinfarkt-ofre, raskere enn en ambulanse.

forfatter
Publisert 27.08.13 - 10:12

Oktakopteret, som er et helikopter med åtte propeller, er helautomatisk. Det fungerer via en smarttelefonapp. Skulle ulykken forekomme, åpner noen i nærheten av hjerteinfarkt-ofret appen og trykker på knappen for hjertestarter. GPS-koordinatene blir automatisk sendt til sentralen hvor oktakopteret befinner seg, slik at dette flyr – helt av seg selv – til nevnte sted ved hjelp av GPS-satellitter.

Dronen har en rekkevidde på 15 km og kan fly opptil 70 km/t i alt slags vær. Den har en diameter på en meter og slipper lasten med fallskjerm når den ankommer ulykkesstedet. Prisen på 20.000 euro er langt mindre enn prisen for en vanlig ambulanse. Dronen er tiltenkt rurale områder hvor det er få ambulanser.

Dronen er utviklet av Height Tech, et firma som bruker droner til en rekke oppgaver, som filmproduksjon, overvåkning, flyfotografering av områder og inspeksjon av signalmaster.

Den tyske nødetaten hyller oppfinnelsen men advarer folk mot for høye forhåpninger. ”Det gjenstår å se hvor mye disse dronene kan hjelpe,” uttalte Marco König fra den tyske nødetaten, til nyhetstjenesten thelocal.de.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovet Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrytende kapasitet. Nå er batteriene her ... og de er ganske alminnelige.
Superdatamaskin er Teslas våpen Superdatamaskinen Tesla Dojo er deres våpen i kampen om å ha de sikreste, mest selvkjørende bilene.
Ikonisk studiomikrofon er tilbake Neumanns ikoniske rørmikrofon M 49 er tilbake. Men den er langt fra billig.
Robotklippere feirer Curiositys bursdag Curiosity Rover har i dag vært på Mars i 10 år. Det feires av 100.000 robotgressklippere.
EU vil ha totalovervåkning av alle samtalene dine Et forslag fra EU-kommisjonen vil innføre omfattende granskning av samtaler, med hensikten om å beskytte barn mot overgrep, et inngrep som i praksis betyr totalovervåkning av alle borgere.
Slik lager du din egne fantasy-illustrasjoner Med en enkelt kommando lager maskinen fantastiske bilder basert utelukkende på din fantasi.
Følg Lyd & Bilde