TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Den mest menneskelignende roboten noensinne

Ny video viser prototype av en ekstremt menneskelignende robot, som gjør grimaser og rynker øyebrynene, så man får frysninger nedover ryggen

Den britiske teknologiske virksomheten Engineered Arts har publisert en kort video på Youtube, som du kan se under.

Engineered Arts bygger roboter, og i videoen kan man se et av selskapets prototyper – nemlig roboten Ameca – som har blitt utstyrt med et ekstremt menneskelignende ansikt.

Det er virkelig skremmende å se når Ameca «våkner» og begynner å gå gjennom en rekke forskjellige ansiktsuttrykk som ser litt for ekte ut. Roboten bytter mellom groggy, forvirret, fascinert og positivt overrasket. Videon slutter så med at Ameca strekker hånden ut mot tilskueren.

Utover å være spennende og litt skremmende teknologi, så fungerer Ameca som en utviklingsplattform for bl.a. kunstig intelligens samt interaksjon mellom mennesker og teknologi.

I skrivende stund kan den (heldigvis) ikke løpe eller gå, men på Engineered Arts nettside skriver de at de nå jobber med.

Hvis du er interessert, kan du enten kjøpe din egen Ameca-robot – eller leie roboten til et event.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.