Den mest menneskelignende roboten noensinne
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Den mest menneskelignende roboten noensinne

Ny video viser prototype av en ekstremt menneskelignende robot, som gjør grimaser og rynker øyebrynene, så man får frysninger nedover ryggen

forfatter
Publisert 07.12.21 - 13:39

Den britiske teknologiske virksomheten Engineered Arts har publisert en kort video på Youtube, som du kan se under.

Engineered Arts bygger roboter, og i videoen kan man se et av selskapets prototyper – nemlig roboten Ameca – som har blitt utstyrt med et ekstremt menneskelignende ansikt.

Det er virkelig skremmende å se når Ameca «våkner» og begynner å gå gjennom en rekke forskjellige ansiktsuttrykk som ser litt for ekte ut. Roboten bytter mellom groggy, forvirret, fascinert og positivt overrasket. Videon slutter så med at Ameca strekker hånden ut mot tilskueren.

youtu.be/IPukuYb9xWw&t=41s

Utover å være spennende og litt skremmende teknologi, så fungerer Ameca som en utviklingsplattform for bl.a. kunstig intelligens samt interaksjon mellom mennesker og teknologi.

I skrivende stund kan den (heldigvis) ikke løpe eller gå, men på Engineered Arts nettside skriver de at de nå jobber med.

Hvis du er interessert, kan du enten kjøpe din egen Ameca-robot – eller leie roboten til et event.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Superdatamaskin er Teslas våpen Superdatamaskinen Tesla Dojo er deres våpen i kampen om å ha de sikreste, mest selvkjørende bilene.
Ikonisk studiomikrofon er tilbake Neumanns ikoniske rørmikrofon M 49 er tilbake. Men den er langt fra billig.
Robotklippere feirer Curiositys bursdag Curiosity Rover har i dag vært på Mars i 10 år. Det feires av 100.000 robotgressklippere.
EU vil ha totalovervåkning av alle samtalene dine Et forslag fra EU-kommisjonen vil innføre omfattende granskning av samtaler, med hensikten om å beskytte barn mot overgrep, et inngrep som i praksis betyr totalovervåkning av alle borgere.
Slik lager du din egne fantasy-illustrasjoner Med en enkelt kommando lager maskinen fantastiske bilder basert utelukkende på din fantasi.
Nå er sjøsykkelen tilgjengelig i Norge Med Hydrofoiler XE-1 kan du sykle på vannet, mens det føles som du svever bortover i over 20 km/t. Den kan kjøpes nå.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend