Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

CES 2024: Sonys XR-skjerm for romlig innholdsproduksjon

Den hodemonterte skjermen er et verktøy for innholdsskapere som jobber i 3D-miljøer.

Skrevet av / 10.01.24 - 09:23
CES 2024: Sonys XR-skjerm for romlig innholdsproduksjon

På CES-messen i Las Vegas handlet Sonys åpningstale om hvordan selskapet er et kreativt underholdningsselskap. Dette innebærer å lage produkter for skapere innen musikk, film- og TV-produksjon, visuell produksjon og romlig innholdsproduksjon. Sistnevnte handler rett og slett om å skape 3D-objekter og jobbe i et 3D-rom.

Foto: Sony

Apple har knapt rukket å annonsere lanseringen av sitt Vision Pro mixed reality-headset, før Sony presenterer sin egen «hodemonterte XR-skjerm». Med sine mikroskjermer i 4K OLED, mulighet for transparent video og kontrollere for interaksjon med det du ser på skjermen, høres det ut som en lignende teknologi. Forskjellen er at Sony først og fremst retter seg mot innholdsprodusenter og ikke forbrukere.

Les også Apple Vision Pro kommer tidligere enn forventet Ryktene om store forsinkelser viste seg å ikke stemme.

På innsiden finnes man en Snapdragon XR2+ Gen 2-systemkrets og den nyeste XR-prosessoren fra Qualcomm. I tillegg til å drive skjermene, sørger brikken for brukersporing og registrering av omgivelser. Romlig gjenkjenning bruker 6 kameraer og sensorer, og styres av en ringkontroll som lar brukeren manipulere objekter i den virtuelle verdenen. I tillegg finnes det en pekekontroll som gjør det enklere å peke presist.

 

Creation_PointingController Creation_RingController Movie-PreViz 3DCG-creation
<
>
Foto: Sony

Sony samarbeider med ulike utviklere av programvare for 3D-produksjon, både innen underholdning og industrielt design. I forbindelse med lanseringen jobbera de med Siemens og deres NX Immersive Designer, en produktutviklingsløsning fra Siemens Xcelerator-porteføljen. Tanken er å tilby oppslukende verktøy for design, gjennomgang og samarbeid innen industridesign.

Systemet lanseres i løpet av 2024, og Sony vil informere om detaljer, spesifikasjoner, lanseringsdatoer og kompatibilitet etter hvert som det blir klart.

Se videoen her

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skjermen gjør alt, bortsett fra å lese tankene dine!

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

Lyd & Bilde
Scroll to Top