TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Bruk kunstig intelligens på Discord til å lage fantasy-kunst

Med en enkelt kommando lager maskinen fantastiske bilder basert utelukkende på din fantasi.

forfatter
Publisert 15.07.22 - 12:00

Midjourney beskriver seg selv som et «uavhengig forskningslaboraturium som utforsker nye tenkemuligheter og utvider den menneskelige arts forestillingsevne.»

Bak det lille selskapet står folk som bl.a. har jobbet for NASA og det anerkjente tyske Max Planck-instituttet. Prosjektet deres er en kunstig intelligens (AI) som er i stand til lage fantasifulle illustrasjoner utelukkende basert på ganske få instrukser fra brukeren.

Selv om Midjourney fortsatt er i oppstartsfasen er resultatene allerede svært imponerende.

For å prøve ut selv må du inn på Discord og bli med i Midjourneys server. Så går du inn i på en av kanalene for såkalte newbies, hvor du kan boltre deg sammen med som andre allerede er i full gang med å lage fantasifull kunst med Midjourneys AI.

midjourney discord
Hundrevis av brukere er allerede i full gang med å lage kunst på Discord med hjelp av Midjourneys AI. (Foto: Peter Gotschalk)

Du bruker kommandoen /imagine til å aktivere prosessen og deretter skriver du en kort beskrivelse i feltet ‘prompt’.

I første omgang lager den kunstige inteligensen fire forslag. Mine kan du se under:

Humanoid Android crying tears of despair 08ace8a0 a0f3 4fbf bc7a 0e1a12405eb2
(Foto: Midjourney)

Videre kan du velge å oppskalere det beste forslaget, som optimerer og ferdgstiller bildet. Se mitt endelige resultat her:

Humanoid Android crying tears of despair 6bcc194c 69cb 492f 8bce 0b9e1db7b9fb
Jeg valgte å opskalere det tredje bildeforslaget. Legg merke til detaljnivået i det oppskalerte bildet. (Foto: Midjourney)

Inn i mellom kan være litt vanskelig å få nøyaktig det resultatet man ønsker seg. Jeg prøvde med «majestic fantasy castle circled by dragons, there are mountains in the background, and the sky is blue», som ga meg følgende resultat:

Majestic fantasy castle circled by dragons there are mo 9471ed07 f2ff 4e5d 8c4b 10759adabc33
Hmm, hvor er dragene? (Foto: Midjourney)

Hmmm, men hvor er dragene? På et av bildene kan man kanskje så vidt skimte siluettene høyt på den blåe himmelen, så det er bildet jeg velger å oppskalere.

Majestic fantasy castle circled by dragons there are mo 8515c4b9 12f0 439b 9e75 fba8193209f5
Dragerne kan så vidt skimtes på den blåe himmelen. Er det en måne eller en snøball øverst til venstre? (Foto: Midjourney)

Det går også an å gjøre kommandoene mer presise. F.eks. kan man definere en aspect ratio, som jeg gjorde for å lage toppbildet til denne artikkelen: «Shape of a dark forest, raging sea in the foreground — ar16:9″.

Dermed får jeg fire forslag som alle er i riktig format:

Shape of a dark forest raging sea in the foreground 13568ce2 4545 4859 995d 5bf819256702
Se det ferdige oppskalerte resultatet av det første bildet over artikkelen. (Foto: Midjourney)

Ikke dårlig!

En komplett guide til å bruke Midjourney på Discord finner du her.

Det er gratis å bruke tjenesten, men du får kun lov til å skape 25 gratis illustrasjoner. Deretter er du nødt til å betale for tjenesten, som nå koster fra USD 10 i måneden.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ikonisk studiomikrofon er tilbake Neumanns ikoniske rørmikrofon M 49 er tilbake. Men den er langt fra billig.
Robotklippere feirer Curiositys bursdag Curiosity Rover har i dag vært på Mars i 10 år. Det feires av 100.000 robotgressklippere.
EU vil ha totalovervåkning av alle samtalene dine Et forslag fra EU-kommisjonen vil innføre omfattende granskning av samtaler, med hensikten om å beskytte barn mot overgrep, et inngrep som i praksis betyr totalovervåkning av alle borgere.
Slik lager du din egne fantasy-illustrasjoner Med en enkelt kommando lager maskinen fantastiske bilder basert utelukkende på din fantasi.
Nå er sjøsykkelen tilgjengelig i Norge Med Hydrofoiler XE-1 kan du sykle på vannet, mens det føles som du svever bortover i over 20 km/t. Den kan kjøpes nå.
Hi-fi-oppfinneren - Oskar Heil Oskar Heil kjennes kun av de få, men hans oppfinnelse har satt fingeravtrykk på hi-fi verdenen, og hans diskantenheter brukes overalt.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend