Bluetooth

I 2016 får Bluetooth en kraftig oppgradering, som del av forberedelsene for smarthjem og Internet of Things.
forfatter

Bluetooth har blitt en veldig populær trådløs overføringsteknologi, og vi kommer bare til å se mer av det i fremtiden. Hvis du i dag bruker Bluetooth til hodetelefoner og kanskje en trådløs høyttaler, så kan du bare vente til en nær fremtid, da store deler av hjemmet styres via Bluetooth.

Bluetooth SIG, selskapet som utviklet teknologien, vil sørge for en kraftig oppgradering neste år. Da kan vi se frem til fire ganger rekkevidden og en dobling av båndbredden, uten at det krever mer energi.

Les også: Fremtidens internett

At Bluetooth vil kunne få en større rolle i smarthjemmet, betyr at man potensielt kan styre vaskemaskin, ringeklokke og overvåkningskameraer så vel som TV og lydanlegg via Bluetooth og ikke være avhengig av ruteren.

Neppe økt lydkvalitet
Siden oppgraderingen er myntet på slik praktisk bruk, regner vi derfor ikke med at den båndbredden som avsettes til lyd vil økes. Vi vil derfor tro at man heller ikke i 2016 kan overføre lyd med tapsfri kvalitet over Bluetooth. Unntaket er Sonys proprietære LDAC-system, som krever et Sony-produkt i begge ender for å oppnå ekte CD-kvalitet over Bluetooth.

Kilde: Engadget

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.