Musikkspiller

Mens vi leser at Apples iTunes Store nylig passerte 25 milliarder nedlastede låter, bet vi oss merke i at de har økt lydkvaliteten på klassisk musikk.
Annonse
Annonse
forfatter

Apples iTunes Store er verdens største musikkbutikk på nett, og har over 26 millioner låter tilgjengelig. Siden lanseringen av iTunes Store, har Apple jekket opp lydkvaliteten to ganger. Først med dobling av bitraten fra 128 til 256 kbps, som ga et merkbart løft i lydkvaliteten, deretter med Mastered for iTunes.

Som vi skrev i en artikkel i fjor, lages masterfilene som iTunes bruker, med 24-bit/96kHz sampling av musikken, som gir mange ganger oppløsningen og båndbredden til komprimerte lydfiler som MP3.

Men i iTunes får du tilgang til filer i 256 kpbs AAC-format, selv om de er såkalt Mastered for iTunes. Et klart bedre lydformat enn MP3, som gir deg mye bedre lydkvalitet, og kommer skremmende nært kvaliteten fra CD-formatet.

masteredituneslogo20120217

Nå øker utvalget med 30 nye klassiske album i Mastered for iTunes-kvalitet, som iTunes anbefaler spesielt for elskere av klassisk musikk, eller de som er nysgjerrige og åpne for å lytte mer til klassisk.

iTunes Essentials kalles de, og du finner dem her.

Hvis du er nysgjerring på Mastered for iTunes, kan du lese mer om det her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Take off for Sonys droneprosjekt
Det nye selskapet har overtatt kameradivisjonen til Olympus.
På tide å tenke Leica for video også.
Adobe slipper Lightroom for Apples nye Mac-er med M1-prosessor.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
Ny infotaimentskjerm dekker hele dasbordet
LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?