Search
Generic filters

Bedre lyd på klassisk i iTunes Store

Mens vi leser at Apples iTunes Store nylig passerte 25 milliarder nedlastede låter, bet vi oss merke i at de har økt lydkvaliteten på klassisk musikk.

Apples iTunes Store er verdens største musikkbutikk på nett, og har over 26 millioner låter tilgjengelig. Siden lanseringen av iTunes Store, har Apple jekket opp lydkvaliteten to ganger. Først med dobling av bitraten fra 128 til 256 kbps, som ga et merkbart løft i lydkvaliteten, deretter med Mastered for iTunes.

Som vi skrev i en artikkel i fjor, lages masterfilene som iTunes bruker, med 24-bit/96kHz sampling av musikken, som gir mange ganger oppløsningen og båndbredden til komprimerte lydfiler som MP3.

Men i iTunes får du tilgang til filer i 256 kpbs AAC-format, selv om de er såkalt Mastered for iTunes. Et klart bedre lydformat enn MP3, som gir deg mye bedre lydkvalitet, og kommer skremmende nært kvaliteten fra CD-formatet.

masteredituneslogo20120217

Nå øker utvalget med 30 nye klassiske album i Mastered for iTunes-kvalitet, som iTunes anbefaler spesielt for elskere av klassisk musikk, eller de som er nysgjerrige og åpne for å lytte mer til klassisk.

iTunes Essentials kalles de, og du finner dem her.

Hvis du er nysgjerring på Mastered for iTunes, kan du lese mer om det her.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.