Search
Generic filters

Arkivfunn: Skjult skatt med spill fra LSD-guru

Psykologen og über-syrehodet Timothy Leary satt i all hemmelighet og puslet med programmering. Nå kommer noen av resultatene med – litt forsinket - ære og verdighet.

Den amerikanske psykologen Timothy Leary http://en.wikipedia.org/wiki/Timothy_Leary er mest kjent for ha å eksperimentert – kraftig – med å bruke det psykedeliske stoffet LSD i behandlingen av psykiatriske pasienter. Learys forsøk med og forkjærlighet for psykedeliske stoffer gjorde ham til en av hippiebevegelsens frontfigurer.

Men Leary, som av president Nixon ble betegnet som “USAs farligste mann”, eksperimenterte tilsynelatende med annet enn sopp og LSD. I 1980-årerne kastet han seg angivelig over datamaskinen, som han programmerte spill til. Leary fikk allerede i 1985 utgitt spillet “Mind Mirror” hos spillfirmaet Electronic Arts. Spillet solgte i 65.000 eksemplarer.

Timothy Leary døde i 1996, men nå får han en ny, digital renessanse. En arkivar på New York Library fant nemlig nylig 375 disketter med spil og programmer i Learys arkiver. Diskettene inneholder rundt et dusin spil, skrevet av den kontroversielle psykologen. Det er snakk om etterlatte, ufullstendige spil, men en del av dem er likevel komplette nok til at de faktisk kan spilles på datamaskinen, takket være emulatorer.

Blant spillene som nå er tilgjengelige er basert på romanen “Neuromancer” av science fiction-forfatteren William Gibson. Neuromancer gjorde sjangeren cyberpunk populær, og gjorde samtidig William Gibson til en kultfigur. Spillet ble aldri ferdig, men det er en spillbar utgave på utstillingen, inklusiv musikk fra 80-tallsbandet Devo og med bilder av fotografen Helmut Newton og tekst av William Burroughs.

Kilde: NY Times, Engadget, Kotaku

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.