TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Arbeidsgiveren skal betale for grønt skifte

Vi er positive til grønn teknologi – men kun hvis arbeidsgiveren tar regningen.

Teknologi skal i økende grad være bærekraftig ifølge et flertall av forbrukerne, men ytterst få er villige til å selv betale ekstra for de grønne løsningene. Det kommer frem i en ny nordisk rapport fra YouGov for Lenovo.

Ifølge undersøkelsen vil kun 26 prosent av kandidatene velge en grønn IT-løsning, som en klimakompensert laptop, dersom de selv må betale for den.

Samtidig er det noe større lyst til å gå for grønne løsninger hvis arbeidsgiveren dekker kostnaden. Hele 50 prosent vil velge klimakompenserte produkter, hvis arbeidsgiveren betalte for dem – nesten dobbelt så stor andel som ved egenbetaling, viser rapporten.

Undersøkelsen peker også på at den forholdsvis lave oppslutningen til selvbetalte grønne løsninger, kan være at litt over halvparten ennå ikke har tatt stilling til temaet. 47 prosent av deltakerne har ikke avgitt et svar på spørsmålet angående prioriteringen av innkjøp av grønt IT-utstyr på egen regning. Men hvis arbeidsgiveren dekker utgiften er det kun 29 prosent som er i tvil.

«Antallet av deltakerne som fortsatt ikke har tatt stilling til den grønne teknologien, indikerer at produsenter, arbeidsgivere og store virksomheter spiller en viktig rolle i forhold til å initiere og ta eierskap i den grønne omstillingen,» forklarer Stefan Brechling Larsen, direktør for Global Environment Service and Solutions hos Lenovo.

Hva synes du? Er du villig til å betale ekstra for at jobbmaskinen eller annen elektronikk er bærekraftige og grønne?

Legg igjen en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.