Apple

Foruten å være den første rapperen som kan skryte av å være milliardær, flytter Dr. Dre også snart inn i sjefskorridoren hos Apple.
Annonse
Annonse
forfatter

Apple kjøper som kjent firmaet Beats Audio, grunnlagt av Dr. Dre og Jimmy Iovine, for en fyrstelig sum av 3,2 milliarder dollar.

Dermed blir oppkjøpet av Beats det dyreste noensinne i Apples historie, men Dr. Dres suksessfirma vil være verdt alle pengene. Det skriver Bloomberg i en analyse. Beats-stifter Jimmy Iovine kjente Steve Jobs gjennom mange år, og Bloomberg skriver blant annet at Jobs gikk til Iovine for at høre hans mening og få gode råd innen lanseringen av iTunes tilbake i 2002.

Jimmy Iovine med Steve Jobs.
Jimmy Iovine med Steve Jobs.

Det er spesielt på grunn av Beats’ nye strømmetjeneste Beats Music, at Apple skulle bli interessert i å kjøpe selskapet, som er best kjent for sine ikoniske hodetelefoner. Selv om iTunes har mange, mange betalende kunder som gjerne laster ned musikk, så mangler selskapet betalende abonnenter, hvilket nøyaktig er strømmetjenestenes sterke side.

En del av avtalen mellom Beats Audio og Apple blir angivelig at både Dr. Dre og Jimmy Iovine får tildelt sjefsstillinger hos teknologigiganten i Cupertino. Det skriver Wall Street Journal (link gjemt bak betalingsmur). Spesielt Iovine vil få en aktiv rolle hos Apple med fokus på firmaets musikkstrategi.

Apples iTunes Store er for øyeblikket verdens største musikkbutikk med en katalog på over 26 millioner sanger (pr. september 2012). Den 6. februar 2013 annonserte Apple at det til da hadde blitt solgt 25 milliarder sanger via iTunes på verdensbasis. iTunes har i skrivende stund drøyt 600 millioner aktive brukere.

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Poly vil komme seg på markedet for profesjonell lyd & video til hjemmekontor.
3:2-skjermen får 3.3K oppløsning, 500 nits lysstyrke og Pantone-sertifisering
Apple er verdens mest verdifulle selskap, igjen.
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.