SUPERTILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% RABATT DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

Apple-kjøp av Beats gjør Dr. Dre til toppsjef

Foruten å være den første rapperen som kan skryte av å være milliardær, flytter Dr. Dre også snart inn i sjefskorridoren hos Apple.

Apple kjøper som kjent firmaet Beats Audio, grunnlagt av Dr. Dre og Jimmy Iovine, for en fyrstelig sum av 3,2 milliarder dollar.

Dermed blir oppkjøpet av Beats det dyreste noensinne i Apples historie, men Dr. Dres suksessfirma vil være verdt alle pengene. Det skriver Bloomberg i en analyse. Beats-stifter Jimmy Iovine kjente Steve Jobs gjennom mange år, og Bloomberg skriver blant annet at Jobs gikk til Iovine for at høre hans mening og få gode råd innen lanseringen av iTunes tilbake i 2002.

Jimmy Iovine med Steve Jobs.
Jimmy Iovine med Steve Jobs.

Det er spesielt på grunn av Beats’ nye strømmetjeneste Beats Music, at Apple skulle bli interessert i å kjøpe selskapet, som er best kjent for sine ikoniske hodetelefoner. Selv om iTunes har mange, mange betalende kunder som gjerne laster ned musikk, så mangler selskapet betalende abonnenter, hvilket nøyaktig er strømmetjenestenes sterke side.

En del av avtalen mellom Beats Audio og Apple blir angivelig at både Dr. Dre og Jimmy Iovine får tildelt sjefsstillinger hos teknologigiganten i Cupertino. Det skriver Wall Street Journal (link gjemt bak betalingsmur). Spesielt Iovine vil få en aktiv rolle hos Apple med fokus på firmaets musikkstrategi.

Apples iTunes Store er for øyeblikket verdens største musikkbutikk med en katalog på over 26 millioner sanger (pr. september 2012). Den 6. februar 2013 annonserte Apple at det til da hadde blitt solgt 25 milliarder sanger via iTunes på verdensbasis. iTunes har i skrivende stund drøyt 600 millioner aktive brukere.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Den nye spesialmodellen henter deler fra øverste hylle.
De nye TrueControl ANC lar deg velge hvor mye støydemping og eq du vil ha.
Proffkameraet Sony FX6 kombinerer det beste av deres speilløse systemkameraer med det ypperste innen 4K kinematografi.
Logitech har nettopp sluppet det hevder er "verdens letteste trådløse gaming mus for e-sport."
Oppgradert LP12 med ny arm og platelager.
Forsterkere behøver ikke være sorte, bare se her.
Brettbare mobiler har allerede blitt gammelnorsk. Er Oppos sammenrullbare mobilskjerm fremtiden?
En skikkelig Atmos-planke med mange høyttalere til veldig lite penger. Og dessuten noen enda rimeligere lydplanker.