Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Apple-kjøp av Beats gjør Dr. Dre til toppsjef

Foruten å være den første rapperen som kan skryte av å være milliardær, flytter Dr. Dre også snart inn i sjefskorridoren hos Apple.

Skrevet av / 23.05.14 - 12:24
Apple-kjøp av Beats gjør Dr. Dre til toppsjef

Apple kjøper som kjent firmaet Beats Audio, grunnlagt av Dr. Dre og Jimmy Iovine, for en fyrstelig sum av 3,2 milliarder dollar.

Dermed blir oppkjøpet av Beats det dyreste noensinne i Apples historie, men Dr. Dres suksessfirma vil være verdt alle pengene. Det skriver Bloomberg i en analyse. Beats-stifter Jimmy Iovine kjente Steve Jobs gjennom mange år, og Bloomberg skriver blant annet at Jobs gikk til Iovine for at høre hans mening og få gode råd innen lanseringen av iTunes tilbake i 2002.

Jimmy Iovine med Steve Jobs.
Jimmy Iovine med Steve Jobs.

Det er spesielt på grunn av Beats’ nye strømmetjeneste Beats Music, at Apple skulle bli interessert i å kjøpe selskapet, som er best kjent for sine ikoniske hodetelefoner. Selv om iTunes har mange, mange betalende kunder som gjerne laster ned musikk, så mangler selskapet betalende abonnenter, hvilket nøyaktig er strømmetjenestenes sterke side.

En del av avtalen mellom Beats Audio og Apple blir angivelig at både Dr. Dre og Jimmy Iovine får tildelt sjefsstillinger hos teknologigiganten i Cupertino. Det skriver Wall Street Journal (link gjemt bak betalingsmur). Spesielt Iovine vil få en aktiv rolle hos Apple med fokus på firmaets musikkstrategi.

Apples iTunes Store er for øyeblikket verdens største musikkbutikk med en katalog på over 26 millioner sanger (pr. september 2012). Den 6. februar 2013 annonserte Apple at det til da hadde blitt solgt 25 milliarder sanger via iTunes på verdensbasis. iTunes har i skrivende stund drøyt 600 millioner aktive brukere.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top