Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Ansiktsmaske fra Razer

Razer Zephyr: Gamingspesialistene har laget en ansiktsmaske, som ikke bare er effektiv - den er også kul.

Skrevet av / 30.11.21 - 12:27
Ansiktsmaske fra Razer

Det er fortsatt ingen ende i sikte. Hvis du trodde at koronapandemien snart var under kontroll – eller til og med kanskje slutt – så har smittetallene de siste ukene vist at vi har begynt å feire for tidlig. Så ansiktsmaskene er nå funnet frem igjen. For å gjøre vondt til verre er det også en ny og mer smittsom variant kalt omikron, som er på rask fremmarsj.

Det fører oss til et nytt og overraskende produkt fra gamingspesialisten Razer. De har nemlig laget en ansiktsmaske, som ikke bare lover beskyttelse på lik linje med kirurgiske ansiktsmasker, den er også så stilig at man faktisk får lyst til å ta den på!

Masken er av gjennomsiktig plast, og festes med gimmireim. (Foto: Razer)

Razer Zephyr ble først presentert som et designkonsept på CES-messen i januar (som naturligvis ble holdt virtuelt på grunn av koronanedstengelse). Men masken fikk så god mottakelse at Razer nå har valgt å produsere den.

Masken er laget av røkfarget plastikk, som betyr at man kan se ansiktet bak masken. To store runde «gjeller» og en spalte nederst er hhv. luftinntak og luftutgang. Bak gitrene sitter N95-filtre, som er filterstandarden som brukes i USA, men også i f.eks. Tyskland. N95-filtre stopper 95 % av luftbårne partikler.

Filtrene er av N95-typen, og holder i tre dager pr. sett. (Foto: Razer)

Lysshow og vifter

Så langt, så godt! Men det ville jo ikke vært typisk Razer, hvis det kun var en maske. Og da vil den heller ikke fått plass i L&B. Razer Zephyr er fylt med elektronikk. Det er innebygd RGB-lys, som kan programmeres med mobil-appen. For så klart har masken en app…

Og hvis du er blant dem som har fått det for seg, at det er vanskelig å puste gjennom en ansiktsmaske (noe det ikke er – kirurger gjør det hele dagen), så er Zephyr tingen. Det er innebygd ventilasjon, som trekker inn luft og forsyner masken med en stille strøm av frisk, filtrert luft. Det betyr også at luften ledes vekk fra toppen av masken, slik at brillene ikke dugger. Viftene gjør også at masken lager en lav, myggaktig summing.

Med roterende vifter og innebygd RGB-lys er Razer Zephyr kul på en post-apokalyptisk måte. Og den er effektiv for sosial distansering på kjøpesenteret. (Foto: Razer)

Den dårlige nyheten er at interessen for cybermasken har vært så stor, at Razer simpelthen ikke har klart å holde følge. Derfor er Razer Zephyr foreløpig utsolgt. Når masken blir tilgjengelig, er prisen oppført til EUR 110 på Razers nettside. Et ekstra filtersett koster € 35,- for 10 par, som holder til 30 dagers bruk.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

1 hendelser på “Ansiktsmaske fra Razer”

  1. No er det kanskje ein generasjonskløft mellom meg og forfattaren her, men å kalle denne maska kul syns eg var litt spesielt. Sjølv om eg får bittelitt darth vader-vibber av den er den likevel noko av det styggaste eg har sett. Eg skulle hatt meir enn EUR 110 berre for å gå offentleg men noko slik på fjeset. Men det er mi meining. Dei som vil kjøpe får for all del gjere det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Smartere KI-funksjoner i Googles tjenester

Nå kan du snakke med ChatGPT

NASAs robottog på månen

Google Gemini blir mer allmektig

Skjermen gjør alt, bortsett fra å lese tankene dine!

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Scroll to Top