High-End 2009

Her har vi samlet alt om årets high-end messe, med direkte linker til alle nyhetene og bildegalleriene. Denne må du ikke gå glipp av:

Munchen har på kort tid rukket å bli Europas high-end hovedstad. Tyske High-End Society har arrangert messen i flere år, og den er blitt gradvis større for hvert år. Messen som finner sted på M.O.C utenfor den nordlige ringen i Munchen, huser nesten alle europeiske high-end produsenters produkter, amerikanske og selvsagt asiatiske high-end produkter også.

Demonstrasjonene er av varierende kvalitet, som alltid på slike messer. Fra årets messe vil undertegnede huske Audiovectors nye SR6 høyttalere, Naims Ovator S600, Revel høyttalernes uanstrengte klang (Ultima Salon 2) med Mark Levinson elektronikk , Ken Ishiwatas glødende demo og ikke minst Magico M5. En av messens mest interessante høyttalere.
Burmester overbeviste som vanlig, med en demo av den sorten som gjorde at man helst bare ville bli sittende og la messe være messe.
Men det var flere som skuffet enn begeistret, Avantgarde Aoustics mest påkostede hornhøyttalere fungerte ikke i det hele tatt, jeg var innom demorommet flere ganger og det funket bare ikke. Det samme kan sies om MBL som har de mest spektakulære av alle høyttalerne, men til prisen kunne man forlange mer.
Da stod det bedre til andre plasser, Denon demonstrerte en humørsyk universalspiller som måtte restartes to ganger for at demonstrasjonen kunne fullføres. Men den overbeviste stort, fantastisk bildekvalitet – fra en Sim2 projektor – og meget velklingende lyd fra B&Ws 800-serie høyttalere (med to subwoofere) ga absolutt mersmak.
Skal bli interessant å se og høre hvilken som er best av Denon DVD-A1UD og Marantz UD9004, som begge er basert på samme teknikk.
Blant de mest interessante nyhetene var Electrocompaniets første Blu-ray-spiller og deres første radio, med FM/AM, DAB og trådløs nettradio, KEFs spektakulære Concept Blade høyttalere, Lansche Audios plasmahøyttalere, YBAs musikkserver, Avielo Helios projektoren fra Projectiondesign, og Nordosts Quantum strømrensere.
For ikke å glemme T+As 32-bits digitalkonverter med trådløs lydstøtte (streaming), Ayres lille USB-konverter, NADs M2 digitalforsterker på 250 w og Thorens TD309 Tri-Balance platespiller. I rødt selvsagt.
Kanskje er det unødvendig å nevne, men mye av dette vil bli testet og havne på trykk i Lyd & Bilde i høst og vinter, så det er alle grunn til å følge oss tett hvis man har bare et snev av interesse for high-end lyd.
Nok prat, her er direkte linker til alle nyhetene og bildegalleriene fra High-end 2009:
HIGH-END 2009: Årets high-end messe er like stor som foregående år, men byr selvsagt på ferskere produkter. Her får du se Audovector nye høyttalere, Naims nye Ovator S600 og Magico MG, og selvsagt bare mannelegger. Man er da i Bayern.
Burmester slipper ny elektronikk og høyttalere
Mange godbiter på High-End 2009. Burmester har laget både en lille- og en storebror til de gulvstående B25. Les mer om B20 og B30 her, og få med deg Audio Aeros 32-bits CD-spiller og Thorens nye Tribalance platespiller.
Blu-ray fra Electrocompaniet og plasmahøyttalere!
På et hotell like ved messen viste norske Electrocompaniet prototyper på sine nye produkter, deriblant en ny Blu-ray-spiller. Les også om plasmahøyttalere, se Coplands nye CD-spiller og universalspillere fra Marantz og Denon.
Marantz jubileumsanlegg var ikke det eneste som var spennende
Ishiwata debuterer Pearl, Yves Bernard André overrasker med mikroanlegg og server – og noen unike høyttalere demonstereres.

Skarp revolusjon fra KEF, og digital forsterker fra NAD
Årets High-End 2009 var mer spennende enn på lenge, KEF viste Concept Blade, en høyttaler vi ikke har sett maken til, NAD lanserte en digital forsterker, T+A har begynt med 32-bits digitalkonvertere, og Goldmund har laget verdens dyreste Blu-ray-spiller:
Stort bildegalleri fra High-End 2009
Her følger første av to deler med bilder fra high-end-messen i Munchen:
Stort bildegalleri fra High-End 2009 del II
Andre del av vårt store bildegalleri fra High-end 2009 i Munchen:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
HBO slipper nå traileren til sin nye norske dramaserie.
Se den første, heftige, traileren til den nye storfilmen.
Også nykommeren på strømmemarkedet, Paramount+, vil produsere lokalt, nordisk, innhold.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Avanserte treningsfunksjoner og bedre kontroll på prestasjonene.
Leicas 28mm APO-Summicron for fullformat er her.