Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Adobe sperrer alle brukerkontoer i Venezuela

Som reaksjon på en ordre fra den amerikanske regjeringen har Adobe sperret tilgang til Photoshop, InDesign og Acrobat i det sør-amerikanske landet.

Skrevet av / 16.10.19 - 11:21
Adobe sperrer alle brukerkontoer i Venezuela

Har du alle filer og dokumenter gjemt i skyen? Er programvaren din i virkeligheten en tjeneste som blir levert på lisens via internett? Vær da oppmerksom på at utgiveren ved et tastetrykk kan blokkere adgang til dine egne filer.

Det må brukere av Adobes produkter i Venezuela finne ut på den harde måten.

USA er nemlig ikke bare uvenner med Kina, noe som har gått hardt utover mobilgiganten Huawei. Venezuela står ikke høyt på Donald Trumps venneliste, og i den såkalte «Executive Order 13884» fra 5. august 2019 forbyr Presidenten alle amerikanske virksomheter, organisasjoner og personer å ha noe å gjøre med kunder og partnere i Venezuela.

Som konsekvens har Adobe derfor varslet at alle brukerkontoer i Venezuela vil bli deaktivert fra d. 29. oktober. Brukerne blir oppfordret til å laste ned sitt eget innhold fra Adobes Creative Cloud før den datoen, da adgangen der etter vil bli blokkert, likt som ingen av Adobes programmer – slik som Photoshop, Lightroom, Illustrator, InDesign eller Acrobat – fremover vil fungere sammen med Adobes online-tjenester. Ergo kan brukere verken oppdatere programmene, eller anvende dem på tvers av enheter.

Adobe har ikke noe annet valg enn å følge den amerikanske regjeringens ordrer, men selv om det i denne omgang er brukere i et fjerntliggende land som Venezuela som blir rammet, så viser saken en av de største svakhetene ved cloud-tjenester og abonnementsbasert programvare. Nemlig at tilgang til tjenestene kan lukkes mer eller mindre uten varsel – mens brukere ikke har noen påvirkning.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top