Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

6,4 milliarder kroner til «Notch» for Minecraft

Microsoft har kjøpt Minecraft for 16 milliarder kroner. Det gjør programmerer Markus Persson til en rik mann. Nå forlater han selskapet.

Skrevet av / 16.09.14 - 12:08
6,4 milliarder kroner til «Notch» for Minecraft

Det har i en tid versert rykter om at selskapet bak det meget, meget populære spillet Minecraft var i gang med å bli solgt. Og det mest vedholdende ryktet gikk ut på at det var selveste Microsoft som var ute med sjekkheftet. I går eftermiddags ble det bekreftet. Da kunne man på firmaets hjemmeside lese at ryktet var sant, at Microsoft hadde kjøpt Mojang AB for 2,5 MILLIARDER dollar. Og at de tre stifterne, Notch, Carl, og Jakob forlater firmaet!

Byggelekeplass med 100 millioner brukere
Minecraft er et av verdens mest populære spill noensinne, med over 100 millioner registrerte brukere i alle aldre. Og kjenner du det ikke selv, så gjør dine barn det uten tvil. Spillet er mer en åpen, global byggelekeplass enn et egentlig spill, da det verken er mål, oppdrag eller vinnere. Til gjengjeld er det nærmest ingen grenser for de oppfinnsomme konstruksjonene som de mange brukerne har bygd i det virtuelle landskapet.

Minecraft er nesten utelukkende en enkelt manns verk. Programmereren Markus Persson har skrevet det meste av koden, men gjennom firmaets fireårige levetid har staben utvidet, så medarbeiderlisten i dag teller 37 personer. Men tre av dem forlater som nevnt firmaet.

Markus_Persson1

På sin egen hjemmeside forklarer Notch at han ikke ser seg selv som spillutvikler, men som programmerer, og at strikken røk for ham da han oppdaget at han hadde mistet den direkte tilknytningen til sine fans – og i stedet var blitt et symbol. Han lover derfor at hvis noe av arbeidet han siden vil kaste seg over, ender med å bli en stor suksess – så vil han forlate det straks!

«Det handler ikke om pengene – men om å bevare fornuften».

Det er imidlertid sikkert, at Markus «Notch» Persson vil ha de øknomiske resursene til å ta det helt med ro og passe på fornuften. Som største aksjonær i Mojang AB eier han 40 prosent av aksjene. Så salget av selskapet vil innbringe ham omkring6,4 milliarder kroner.

Markus Persson har selvsagt sitt eget tempel inne i Minecraft-spillet.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

Lyd & Bilde
Scroll to Top