Search
Generic filters

6,4 milliarder kroner til «Notch» for Minecraft

Microsoft har kjøpt Minecraft for 16 milliarder kroner. Det gjør programmerer Markus Persson til en rik mann. Nå forlater han selskapet.

Det har i en tid versert rykter om at selskapet bak det meget, meget populære spillet Minecraft var i gang med å bli solgt. Og det mest vedholdende ryktet gikk ut på at det var selveste Microsoft som var ute med sjekkheftet. I går eftermiddags ble det bekreftet. Da kunne man på firmaets hjemmeside lese at ryktet var sant, at Microsoft hadde kjøpt Mojang AB for 2,5 MILLIARDER dollar. Og at de tre stifterne, Notch, Carl, og Jakob forlater firmaet!

Byggelekeplass med 100 millioner brukere
Minecraft er et av verdens mest populære spill noensinne, med over 100 millioner registrerte brukere i alle aldre. Og kjenner du det ikke selv, så gjør dine barn det uten tvil. Spillet er mer en åpen, global byggelekeplass enn et egentlig spill, da det verken er mål, oppdrag eller vinnere. Til gjengjeld er det nærmest ingen grenser for de oppfinnsomme konstruksjonene som de mange brukerne har bygd i det virtuelle landskapet.

Minecraft er nesten utelukkende en enkelt manns verk. Programmereren Markus Persson har skrevet det meste av koden, men gjennom firmaets fireårige levetid har staben utvidet, så medarbeiderlisten i dag teller 37 personer. Men tre av dem forlater som nevnt firmaet.

Markus_Persson1

På sin egen hjemmeside forklarer Notch at han ikke ser seg selv som spillutvikler, men som programmerer, og at strikken røk for ham da han oppdaget at han hadde mistet den direkte tilknytningen til sine fans – og i stedet var blitt et symbol. Han lover derfor at hvis noe av arbeidet han siden vil kaste seg over, ender med å bli en stor suksess – så vil han forlate det straks!

«Det handler ikke om pengene – men om å bevare fornuften».

Det er imidlertid sikkert, at Markus «Notch» Persson vil ha de øknomiske resursene til å ta det helt med ro og passe på fornuften. Som største aksjonær i Mojang AB eier han 40 prosent av aksjene. Så salget av selskapet vil innbringe ham omkring6,4 milliarder kroner.

Markus Persson har selvsagt sitt eget tempel inne i Minecraft-spillet.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.