TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

3D-printer lager Michelin-mat

Når plasttråd skiftes ut med purert sjøpinnsvin, potetmos og sjokolade, kommer det gourmetmat ut av 3D-printeren.

Skrevet av / 10.03.16 - 14:58
3D-printer lager Michelin-mat

Michelinkokken Paco Perez har tatt i bruk 3D-printer på en av sine restauranter, La Enecota i Barcelona, Spania. Her blir det nå eksperimentert med finurlige retter, hvor et 3D-printet filigran av purert sjøpinnsvin sammen med kaviar og skummet gulrot forestiller et korallrev på havets bunn.

Foto: BBC
På restauranten La Enecota i Barcelona 3D-printes maten. Foto: BBC

Paco Perez’ 3D-printer er utstyrt med et batteri av stålbeholdere, som kan inneholde friske ingredienser. I dag printer han med sjøpinnsvin, men det kan også printes med potetmos eller smeltet sjokolade.

Foto: BBC
En 3D-printet gastronomisk historie om en korall på en sten på havbunnen. Foto: BBC

«Det er spennende å se hvordan teknologien kan bidra til gastronomien. Vår kreativitet formes av tilgjengelig teknologi,» sier Paco Perez til BBC.

Annonse

Han nevner teknologier som blenderen, mikroovnen og varmelampen, som i sin tid var nye oppfinnelser, men som i dag er naturlige kjøkkenredskaper. Og noen av de teknologiene som i dag flytter grenser, kan siden bli vanlige.

Foto: BBC
«Mikroovnen og blenderen var en gang teknologisk kjøkken-avantgarde. I dag er de overalt. Så hvorfor ikke også matprinteren?«, mener stjernekokken Paco Perez. Foto: BBC

Kilde: BBC

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Nyhet!

LB+ Total uke

Tilgang til ALT innhold i en uke

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned

Populært!

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)

39,- / for 1 uke
49,- / for 30 dager
137,50 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Les videre med LB+

Nyhet!

LB+ Total uke

Tilgang til ALT innhold i en uke

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned

Populært!

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)

39,- / for 1 uke
49,- / for 30 dager
137,50 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Blir fremtidens spill en KI-hallusinasjon?

Gjennombrudd for fusjonsreaktorer

Urovekkende bilder fra xAI

Snapdragon 8 Gen 4 blir lynrask

Ulykke når Kina skyter opp satellitter

Nå kommer stemmeassistenten fra ChatGPT

Som å få låne beina til en fjellgeit!

Gemini AI blir raskere og smartere

Ildsprutende robothund mot ugresset

Gratis, kruttsterk KI uten begrensninger

OpenAI lanserer søkemotor integrert i ChatGPT

Superintelligent liv i vår egen galakse?

Scroll to Top