Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

3D-printer lager Michelin-mat

Når plasttråd skiftes ut med purert sjøpinnsvin, potetmos og sjokolade, kommer det gourmetmat ut av 3D-printeren.

Michelinkokken Paco Perez har tatt i bruk 3D-printer på en av sine restauranter, La Enecota i Barcelona, Spania. Her blir det nå eksperimentert med finurlige retter, hvor et 3D-printet filigran av purert sjøpinnsvin sammen med kaviar og skummet gulrot forestiller et korallrev på havets bunn.

Foto: BBC

På restauranten La Enecota i Barcelona 3D-printes maten. Foto: BBC

Paco Perez’ 3D-printer er utstyrt med et batteri av stålbeholdere, som kan inneholde friske ingredienser. I dag printer han med sjøpinnsvin, men det kan også printes med potetmos eller smeltet sjokolade.

Foto: BBC

En 3D-printet gastronomisk historie om en korall på en sten på havbunnen. Foto: BBC

«Det er spennende å se hvordan teknologien kan bidra til gastronomien. Vår kreativitet formes av tilgjengelig teknologi,» sier Paco Perez til BBC.

Han nevner teknologier som blenderen, mikroovnen og varmelampen, som i sin tid var nye oppfinnelser, men som i dag er naturlige kjøkkenredskaper. Og noen av de teknologiene som i dag flytter grenser, kan siden bli vanlige.

Foto: BBC

«Mikroovnen og blenderen var en gang teknologisk kjøkken-avantgarde. I dag er de overalt. Så hvorfor ikke også matprinteren?«, mener stjernekokken Paco Perez. Foto: BBC

Kilde: BBC

Annonse
forfatter
Skrevet av

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Når plasttråd skiftes ut med purert sjøpinnsvin, potetmos og sjokolade, kommer det gourmetmat ut av 3D-printeren.

Når plasttråd skiftes ut med purert sjøpinnsvin, potetmos og sjokolade, kommer det gourmetmat ut av 3D-printeren.

Når plasttråd skiftes ut med purert sjøpinnsvin, potetmos og sjokolade, kommer det gourmetmat ut av 3D-printeren.

Når plasttråd skiftes ut med purert sjøpinnsvin, potetmos og sjokolade, kommer det gourmetmat ut av 3D-printeren.

Når plasttråd skiftes ut med purert sjøpinnsvin, potetmos og sjokolade, kommer det gourmetmat ut av 3D-printeren.

Når plasttråd skiftes ut med purert sjøpinnsvin, potetmos og sjokolade, kommer det gourmetmat ut av 3D-printeren.

Når plasttråd skiftes ut med purert sjøpinnsvin, potetmos og sjokolade, kommer det gourmetmat ut av 3D-printeren.

Når plasttråd skiftes ut med purert sjøpinnsvin, potetmos og sjokolade, kommer det gourmetmat ut av 3D-printeren.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.