Search
Generic filters

10 millioner brukere betaler for Spotify

En milepæl innen betalende strømming

Det som ble lansert som et pionerprosjekt i 2008 har nådd en milepæl i verdens musikkhistorie. 10 millioner brukere på verdensbasis velger nå å betale for tjenesten, fremfor å velge gratisversjonen. I de totalt 56 markedene tjenesten befinner seg på verdensbasis, har den totalt over 40 millioner aktive brukere. Med andre ord velger én av fire å betale for tjenesten. For å slippe reklame, strømme med høyeste lydkvalitet, og ikke minst for å kunne benytte tjenesten sammen med tredjeparts hi-fi-produkter.

 

Les også: Spotify får ansiktsløftning

 

– Vi har hatt et fantastisk år, hvor verden virkelig har omfavnet musikkstrømming. Dette har for vår del bidratt til en vekst fra 20 til 56 markeder, og ti millioner betalende brukere er en viktig milepæl for både Spotify og musikkindustrien generelt, sier grunnlegger Daniel Ek i en pressemelding.

Siden Spotifys lansering i 2008 har brukere utformet over 1,5 milliarder spillelister, og hver eneste dag opprettes og oppdateres over fem millioner spillelister verden over.

For å hylle både musikkelskerne og artistene som har gjort det mulig å nå denne milepælen, avslører Spotify nå hvilke artister og låter som har vært de mest populære hos musikktjenesten siden starten:

Mest strømmede artister: Eminem er den mest strømmede artisten hos Spotify noensinne, mens Rihanna er den mest strømmede kvinnelige artisten. David Guetta er den andre største mannlige artisten, mens Katy Perrys mange hitlåter gjør henne til den nest mest spilte kvinnelige artisten hos musikktjenesten.

Mest strømmede låt: “Wake Me Up” av Avicii er den mest strømmede låten noensinne med mer enn 235 millioner avspillinger.

Mest fulgte artist: David Guetta, med mer enn fem millioner følgere.

Måneden som har gått: Spotifys ”Top 100 Pop Tracks” var den mest strømmede spillelisten, mens Clean Bandit feat. Jess Glynne med “Rather Be” var den mest spilte låten i offline-modus.

Spotify kan videre skryte av å ha drevet inn over en milliard dollar til rettighetshavere, siden lanseringen i 2008.

Lytt til spillelisten som hyller Spotifys milepæl her.

Embedding av spillelister
Med Spotify Play Button kan du enkelt embedde spillelister direkte inn i web-saker, les mer om dette her.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Les også

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.