Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Unik robotgressklipper som klipper som en håndgressklipper

Oasa R1 er en kommende robotgressklipper som skiller seg fra alle eksisterende modeller ved at den klipper med en sylinder, akkurat som en tradisjonell «håndgressklipper».

Skrevet av / 19.05.24 - 12:00
Unik robotgressklipper som klipper som en håndgressklipper

Oasa R1 er en batteridrevet robotgressklipper – uten behov for avgrensningskabel rundt eiendommen – som bruker LiDAR (Light detection and ranging) til å identifisere plengrense og unngå hindringer.

Robotgressklipperen har 15 cm forhjul med fjæring, noe som skal sikre god manøvreringsevne, og den hevdes å kunne klatre i skråninger på opptil 45 grader.

Den er IPX6-vanntett og har en luke på toppen, slik at du ikke trenger å snu den opp ned når du skal spyle den. Den skal også kunne klippe så nær som 51 mm fra vegger eller gjerder, og klippehøyden kan justeres mellom 20-101 mm (via en app, der du også kan planlegge klipping osv.).

Men det som gjør R1 unik, er at den i stedet for en roterende gressklipper er utstyrt med en sylinder, akkurat som tradisjonelle gressklippere som drives for hånd (såkalte håndklippere). Ifølge Oasa er det to store fordeler med sylinderklipping: For det første blir gresset klippet jevnere og mer kvalitativt, med et rettere snitt, og for det andre er klippebredden rundt 80 prosent større sammenlignet med mange av dagens robotgressklippere – 335 mm i stedet for 185 mm.

Oasa-R1_1 Oasa-R1_2 Oasa-R1_3 Oasa-R1_4
<
>
Foto/Illustrasjon: Oasa

Om Oasa

Oasa ble grunnlagt i 2022 av Evan Li (med bakgrunn fra blant annet Narwhal, Deep Mirror Technology og Dreame) og Rick Qiu (som tidligere har jobbet hos blant annet DJI og Syrius Technology), og har siden vokst til å involvere 45 personer.

I august 2022 begynte arbeidet med å utvikle en robotgressklipper med sylinder, og i desember 2023 ble prototypversjon 4 utviklet og er nå under testing. Selskapet har i dag 19 patenter, og planen er å lansere Oasa R1-produktet via Kickstarter i løpet av kort tid

Mer info: Oasa

Les også 10 råd og tips: Slik kjøper du den riktige robotgressklipperen Produsentene sender konstant nye og mer avanserte roboter på markedet, men hvilken er den rette for hagen din? Her er sjekklisten for deg som er på jakt etter den perfekte robotgressklipperen.
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist for L&B Home. Ola har i 24 år jobbet med å holde oversikt over - og skrive om - trender, innovasjoner og produkter innenfor forbrukerelektronikk, hvitevarer og husholdningsapparater. I perioden 1999-2017 jobbet Ola i de svenske fagbladene Rateko, El&Vitt og ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktør og sjefredaktør. Siden 2017 har Ola jobbet som konsulent - i sitt eget firma Eor AB, grunnlagt i 2014 - med hovedvekt på det skrevne ord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Robotgressklipper med sylinder

Tado oppgradert til nyeste standard

Koda 2 Max er Oonis hittil største og mest avanserte pizzaovn

Matter versjon 1.3

Motorisert mopp fra Dyson

Et kamera for enhver vinkel

Ny monsterrobot fra Roborock

Matlaging uten ledning med KitchenAid Go

Robotstøvsuger lover støvsuging og gulvrengjøring med menneskelig presisjon

Ønsker å endre gulvrengjøring

Rundere kurver på dine stikkontakter og lysbrytere

Nutribullet gjør comeback i Norden

Scroll to Top