Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Stangstøvsugere av 44% gjenvunnet materiale

Electrolux' Ultimate 700 stangstøvsuger er fremstilt av 44% resirkulert materiale

Skrevet av / 06.03.24 - 14:21
Stangstøvsugere av 44% gjenvunnet materiale

Electrolux Ultimate 700 sies å være en kraftig stangstøvsuger, som har mindre miljøbelastning enn andre støvsugere. Den fargeløse finish-en eliminerer også bruken av kjemikaler i produksjonsprosessen.

Fargene er fremstilt av resirkulert plast, og mellom 36 til 44 % av støvsugeren er laget av resirkulerte materialer (avhengig av valg av farge og munnstykke). Beregningen er basert på vekten og tar hensyn til hele støvsugeren, komplett med munnstykketilbehør – men inkluderer ikke ladestativ, batteri, adapter og filtre, forteller produsenten.

Ultimate 700 er en håndholdt støvsuger uten ledning, med display og en vekt på knappe 1,4 kg er den av de letteste på markedet, opplyser Electrolux, og forteller videre at den leveres i en plastfri innpakning for å redusere bruken av engangsplast, som er vanskeligere å resirkulere.

Utviklingen av Ultimate 700 er tuftet på den samme tilnærmingen til bærekraft som sørget for at vi nylig nådde vårt vitenskapsbaserte klimamål, tre år før tiden. Fremover vil vi fortsette å øke andelen resirkulerte materialer i produkter vi utvikler. Dette er bare begynnelsen», sier Ricardo Cons, CEO for Electrolux Group North America.

Målet er 50 %

Electrolux var i 2010 den første bransjen til å øke bevisstheten om den globale mangelen på resirkulert plast, det gjennom prosjektet «Vac from the Sea». Siden den gang har antallet produkter med resirkulert materiale økt på tvers av bransjen, men nivået er fortsatt lavt, mener Electrolux. For å øke tempoet har selskapet siden 2013 brukt gjenvunnede materialer i en rekke ulike støvsugere.

Electrolux-konsert har som mål å øke andelen resirkulert plast i sine produkter til 50% innen 2030.

Pris og tilgjengelighet

Electrolux’ nye Ultimate 700 er tilgjengelig i Norge via Electrolux.no og prisen ligger på 5.699 kroner.

Les også Stangstøvsuger i ulike farger, uten fargestoff Electrolux har utviklet stangstøvsugere der de seks ulike fargene er fremstilt av resirkulert plast.
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist for L&B Home. Ola har i 24 år jobbet med å holde oversikt over - og skrive om - trender, innovasjoner og produkter innenfor forbrukerelektronikk, hvitevarer og husholdningsapparater. I perioden 1999-2017 jobbet Ola i de svenske fagbladene Rateko, El&Vitt og ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktør og sjefredaktør. Siden 2017 har Ola jobbet som konsulent - i sitt eget firma Eor AB, grunnlagt i 2014 - med hovedvekt på det skrevne ord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Robotgressklipper med sylinder

Tado oppgradert til nyeste standard

Koda 2 Max er Oonis hittil største og mest avanserte pizzaovn

Matter versjon 1.3

Motorisert mopp fra Dyson

Et kamera for enhver vinkel

Ny monsterrobot fra Roborock

Matlaging uten ledning med KitchenAid Go

Robotstøvsuger lover støvsuging og gulvrengjøring med menneskelig presisjon

Ønsker å endre gulvrengjøring

Rundere kurver på dine stikkontakter og lysbrytere

Nutribullet gjør comeback i Norden

Scroll to Top