Nyhet

Stangstøvsuger av resirkulert plast – i seks farger

Electrolux har utviklet stangstøvsugere der de seks ulike fargene er fremstilt av resirkulert plast.

Skrevet av / 07.07.23 - 12:46
Stangstøvsuger av resirkulert plast – i seks farger

Det innovative med Electrolux’ stangstøvsuger er at det ikke er brukt noe fargestoff til å fargelegge produktet, dermed unngår man å bruke kjemikalier som potensielt kan skade mennesker og miljø, samtidig som man reduserer klimagassutslippene ved å ikke måtte fremstille og bruke fargestoffer.

Det er første gang Electrolux har lansert en hel fargeserie – bestående av seks ulike farger – av ulike resirkulerte plastmaterialer, og uten lakk. Vanligvis er resirkulerte plastprodukter kun tilgjengelige i svart.

Disse stangstøvsugene er fremstilt av mellom 43 og 49 % resirkulert materiale (i vekt), avhengig av farge og valg av munnstykke.

Det var en krevende prosess å gå over til resirkulert plast fordi den oppfører seg veldig annerledes i forhold til ny plast. I løpet av en treårsperiode eksperimenterte vi med ulike blandinger og testet dem grundig, inkludert krevende falltester, for å sikre at resirkulert plast ikke påvirket produktets holdbarhet på noen måte», sier Pedro Martinez Ramos, Wellbeing Colour, Material and Finish Design Lead hos Electrolux.

Den nye generasjonen stangstøvsugere har 20 % høyere sugeevne takket være et nytt børstemunnstykke, samt et forseglet filtreringssystem som fjerner opptil 99,9 % av partiklene mellom 0,3-10 µm fra hjemmet. I tillegg er batteritiden i håndholdt modus forbedret, med opptil 55 minutter på én lading.

Electrolux’ stangstøvsuger er fremstilt av resirkulert plast og kommer i seks farger. Foto: Electrolux

Pris og tilgjengelighet

Electrolux stangstøvsuger kommer i en rekke ulike varianter; Clean 600, Animal 600, Hygienic 600 og Hygienic 6000, og koster fra 4.195 kroner.

Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist for L&B Home. Ola har i 24 år jobbet med å holde oversikt over - og skrive om - trender, innovasjoner og produkter innenfor forbrukerelektronikk, hvitevarer og husholdningsapparater. I perioden 1999-2017 jobbet Ola i de svenske fagbladene Rateko, El&Vitt og ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktør og sjefredaktør. Siden 2017 har Ola jobbet som konsulent - i sitt eget firma Eor AB, grunnlagt i 2014 - med hovedvekt på det skrevne ord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Slutt for Meet på Google Nest

Nespresso lanserer Vertuo Creatista

Et trivelig hjem med Beurer

Få liv i hjemmekontoret med Wiz

Frittstående kjøleskap og fryser fra Bertazzoni

Vask 25 kg - tørk 13 kg

Scroll to Top