Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Spillklassikeren Doom kommer til Husqvarna robotgressklippere

Den svenske gressklipperprodusenten Husqvarna omfavner dataspillet Doom, når det ikoniske skytespillet rulles ut på deres robotgressklippere.

Skrevet av / 23.02.24 - 08:00
Spillklassikeren Doom kommer til Husqvarna robotgressklippere

Husqvarna lager noen av de beste moderne robotgressklipperne vi vet om. Det hindrer dem ikke fra å bli nostalgiske, når de nå introduserer muligheten for å spille det ikoniske skytespillet fra 1990-årene, nemlig Doom. På nettopp sine robotgressklippere.

Her snakker vi om spillet som satte snøballen i gang hos massemedia, om at dataspill skaper drapsmenn og til og med massemordere. En seiglivet myte, som til nå har nektet å gi slipp i konservative kretser, men som heldigvis blitt avfeid av seriøs forskning.

Husqvarna_DOOM_Display
Doom spilles direkte på gressklipperen. Foto: Husqvarna

Snart får du Doom på robotgressklipperen din

Drøyt 30 år etter lanseringen av det opprinnelige Doom-spillet, kan rundt 30 000 eiere av Automower NERA robotgressklippere snart spille den originale Doom-episoden fra 1993. Som blir tilgjengelig som en gratis oppdatering i april.

Doom blir spillbart på gressklippernes skjerm og kontroller i perioden april til september 2024. Dette åpner for noe så spesielt som intens skyting og demon-nedsabling, direkte på gressklipperen.

Les også Til den svære hagen Husqvarnas robotgressklipper er en golfbane verdig

Ulogisk?

Det åpner jo for et par spørsmål. For kjøper man ikke en robotgressklipper nettopp for å lene seg tilbake, mens gressklipperen gjør klippejobben alene? Man vil aller helst ikke ha noe med gressklipperen å gjøre, bare forlate åstedet og på magisk vis komme tilbake til en klippet plen.

For å spille Doom må du altså bruke kontrollerknappene på gressklipperen, og manøvrere etter skjermen. Hadde derimot gressklipperen kunne projisere bildet foran seg, hvorpå den høvlet ned monster etter monster – se, det er noe vi kunne likt! Jada, vi skjønner det er for sci-fi for en sånn type produkt.

Husqvarna_DOOM_Play copy
Foto: Husqvarna

Husqvarna Automower NERA fikk spillpris

Den tilsynelatende selvmotsigelsen hindret uansett ikke Huskvarna i å motta prisen for «Beste aktivisering» på messen DreamHack i Stockholm i november i fjor, der den først ble presentert.

Ifølge Björn Mannefred, programvareingeniør i Husqvarna, er dette en kreativ og morsom hyllest til skaperne av det ikoniske spillet. Og som viser frem den nyskapende ånden blant deres egne ingeniører. Så viser det jo også at Husqvarna har tatt prosessorkraft og programmeringsmuligheter på alvor, når de har omprogrammert fastvaren i maskinene til å kunne kjøre Doom-spillet.

Det gjør oss også nysgjerrige på hva slags andre nyheter som kommer fra den kanten i fremtiden. Stephen King-filmen The Lawnmower Man, anyone?

Mer info: husqvarna.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Sikkerhetsløsning fra Yale

Nye roboter fra Ecovacs tar seg av vinduer og hager

Kjøkkenmaskin med ikoner i stedet for knotter

Dreame lanserer sin første robotgressklipper i Norden

Smartlåsen som er innebygd i døren

iRobot videreutvikler sin bestselgende robotstøvsuger.

Espresso med et enkelt sveip

Samsungs nye AI-hvitevarer

To nye eksklusive kullsyremaskiner

Sensorer og innebygde vekter forenkler bakingen

Billigere Arlo-overvåkningskameraer

Hårføner som skåner hodebunnen

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top